Smart και πεντάστερο το εσωτερικό της Volvo (+videos)

Η Volvo έχει πειραματιστεί και κατά το παρελθόν με τα εσωτερικά των αυτοκινήτων της και πλέον φαίνεται πως είναι έτοιμη να περάσει σε άλλο επίπεδο, καθώς μας έδωσε τα πρώτα στοιχεία του νέου της δημιουργήματος. Και όπως φαίνεται τόσο από τις εικόνες όσο και από τα videos, μιλάμε πραγματικά για το πιο προηγμένο εσωτερικό αυτοκινήτου που έχουμε δει ποτέ, έστω και αν αυτό είναι ακόμη πρωτότυπο.

Δείτε ακόμη: Γερμανικά μοτέρ στα αυτοκίνητα της Volvo;

Ο λόγος λοιπόν για το… σαλόνι του Volvo S90 Ambience Concept, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, το οποίο θα το δούμε για πρώτη φορά τις επόμενες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου. Πρόκειται για μία τριθέσια καμπίνα, η οποία δεν έχει κάθισμα συνοδηγού, αλλά υποπόδιο, προκειμένου ο επιβάτης που κάθεται πίσω να μπορεί να ξαπλώσει, με την άνεσή του.

Φυσικά αυτό δεν λέει τίποτα από μόνο του, καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και οι δυνατότητές του είναι αυτά που εντυπωσιάζουν. Συγκεκριμένα, στην οροφή του μπορεί να εμφανίζει διάφορα θέματα όπως Βόρειο Σέλας, Θάλασσα κλπ. τα οποία έχουν επιλεγεί από το κινητό του τυχερού επιβάτη. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως το εσωτερικό μπορεί να αναγνωρίζει χειρονομίες και έτσι δεν χρειάζεται (όπως θα δείτε και στο video) ο επιβάτης να κλείσει την πόρτα. Αρκεί να κρατήσει την παλάμη του κάθετα για λίγα δευτερόλεπτα και η πόρτα θα κινηθεί προς αυτόν και θα κλείσει εντελώς μόνη της.

Διαβάστε επίσης: Νέος 3κύλινδρος turbo 1.5 λτ. κινητήρας της Volvo

Φυσικά το Volvo S90 Ambience Concept έχει πολλά ακόμη εξοπλιστικά στοιχεία να επιδείξει, όπως ειδικό ηχοσύστημα το οποίο προσαρμόζει τον ήχο του αναλόγως της επιθυμίας των επιβατών, ενώ έχει και οθόνη, αναδιπλούμενη, αποκλειστικά για τον πίσω επιβάτη.

https://www.youtube.com/watch?v=qpisk0PIg-k

 

Get it on Google Play Download on the App Store