Σπάνια Mercedes πωλείται «κοψοχρονιά» για τον πιο σιχαμερό λόγο

Ο άγραφος νόμος της αγοράς μεταχειρισμένου αναφέρει πως όταν ένα αυτοκίνητο πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή, κάτι «βρωμάει». 9 στις 10 περιπτώσεις περιπτώσεις αφορούν τρακάρισμα ή γύρισμα κοντέρ, όμως η Mercedes που θα δούμε σήμερα κυριολεκτικά βρωμάει.

H S600 W124  ήταν ό,τι πολυτελέστερο μπορούσε να αγοράσει κανείς στα μέσα της δεκαετίας του 90, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων Bentley και Rolls-Royce. Εκτός από την άκρατη χλιδή, η τότε ναυαρχίδα του «Αστεριού» προσέφερε τεχνολογίες που τα κοινά αυτοκίνητα ήθελαν τουλάχιστον μια πενταετία για να δουν: αυτόματους καθαριστήρες με αισθητήρες βροχής, φώτα Xenon και -κυριότερα όλων- σύστημα ελέγχου της ευστάθειας. Η Coupe εκδοχή της κορυφαίας έκδοσης για την S-Class υπήρξε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που εξοπλίστηκε με ESP. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, η μεταγενέστερη A-Class ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που το διέθετε στον στάνταρ εξοπλισμό.

Δείτε ακόμα: Πόσο καλά ξέρεις να αγοράζεις μεταχειρισμένο;

Η S600 Coupe ήταν και γρήγορη. Ο 6λιτρος ατμοσφαιρικός V12 απέδιδε 400 ίππους, ικανούς να επιταχύνουν το μεγάλο grand tourer στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,5 δλ. και να εξασφαλίσουν μια -ηλεκτρονικά περιορισμένη- τελική της τάξης των 250 χλμ./ώρα. Με την αφαίρεση του κόφτη ξεπερνούσε τα 288 χλμ./ώρα. Καινούργια, και με βάση τις ισοτιμίες και τον πληθωρισμό, κόστιζε παραπάνω από 200.000 ευρώ. Οπότε όταν εντοπίζεις μία στις 3.500 ευρώ, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για χάρισμα – ή ρημάδι.

Η συγκεκριμένη Mercedes έχει τις φθορές της. Υπάρχουν κάποια χτυπήματα περιμετρικά του αμαξώματος, λίγη σκουριά στο εμπρός δεξί φτερό, αλλά γενικά από μηχανικής άποψης και φανοποιΐας δεν θέλει πολύ συμμάζεμα. Το κοντέρ της σημειώνει 125.528 χιλιόμετρα, με τον ιδιοκτήτη να διαβεβαιώνει με τα απαραίτητα έγγραφα πως είναι γνήσια. Το εσωτερικό, ωστόσο, αποκαλύπτει τον λόγο που η άλλοτε πανάκριβη S600 Coupe κοστίζει λιγότερο από Hyundai Getz.

Διαβάστε επίσης: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Όλη η καμπίνα των επιβατών είναι καλυμμένη από μούχλα. Τα πάντα, από τα καθίσματα και τις επενδύσεις των θυρών μέχρι τον ουρανό και το ταμπλό, είναι στα πρόθυρα του σαπίσματος. Δεν δίδεται κάποια εξήγηση στην αγγελία, όμως κατά πάσα πιθανότητα κάποια πλημμύρα έφερε την δύσμοιρη Mercedes σε αυτή την κατάσταση. Ακόμα κι έτσι, όμως, τα δίνατε αν υπήρχαν (και μπορούσατε να επωμιστείτε το κόστος συντήρησης);

Get it on Google Play Download on the App Store