Σταθμοί φόρτισης αυτοκινήτων από τα Lidl!

Στα Lidl, οι κάτοχοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να φορτίζουν ακόμα και τα αυτοκίνητά τους, όση ώρα κάνουν για να ψωνίσουν. Λίγο πριν από την κυκλοφορία της υπηρεσίας WeShare στο Βερολίνο στα τέλη Ιουνίου, η Volkswagen ολοκλήρωσε μια στρατηγική συνεργασία με τις αλυσίδες supermarket Lidl και Kaufland που ανήκουν στον όμιλο Schwarz.

Δείτε ακόμη: To Toyota των 162.000 ευρώ με δαντελωτά καλύμματα! (+video)

Οι εν λόγω εταιρείες τροφίμων θα εγκαταστήσουν 140 δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα των πελατών τους σε 60 καταστήματα Lidl και σε 10 καταστήματα Kaufland στη γερμανική πρωτεύουσα. Η Volkswagen πρόκειται να λάβει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της νέας υποδομής για τη χρέωση του στόλου WeShare κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτός των ωρών λειτουργίας, γεγονός που θα καταστήσει αποτελεσματικότερη τη χρήση των σταθμών φόρτισης. Τα πρόσθετα σημεία χρέωσης στα καταστήματα Lidl και Kaufland θα ενισχύσουν τη δημόσια υποδομή χρέωσης στο Βερολίνο κατά σχεδόν 20%.

Η στρατηγική χρέωσης της Volkswagen βασίζεται στην υπόθεση ότι στο μέλλον περίπου το 50% των χρεώσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πραγματοποιηθούν από πελάτες στο σπίτι, το 20% στο χώρο εργασίας, το 5% κατά μήκος των εθνικών οδών και όχι λιγότερο από το 25% σε δημόσιους χώρους. Η Volkswagen ήδη εξοπλίζει κατοικίες και τους χώρους εργασίας με τα συστήματα χρέωσης μέσω της θυγατρικής της Elli που έχει συσταθεί πρόσφατα και εργάζεται για την ανάπτυξη ενός δικτύου ταχείας φόρτισης σε μεγάλους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους υπό την ομπρέλα IONITY.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το πιο γρήγορο 1.000άρι μικρομεσαίο;

Στο Βερολίνο θα εγκατασταθούν μέχρι και 70 σταθμοί φόρτισης σε τρεις φάσεις μέχρι το 2020. Πρόκειται κυρίως για σταθμούς ταχείας φόρτισης ισχύος 50 kW, οι οποίοι θα μπορούν να φορτίζουν δύο οχήματα ταυτόχρονα, έναν σε ένα γρήγορο σημείο φόρτισης και ένα σε ένα κανονικό σημείο φόρτισης. Τα 140 σημεία φόρτισης πρέπει να είναι διαθέσιμα στους πελάτες των σούπερ μάρκετ κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων Lidl και Kaufland. Από τις 11 μ.μ. έως τις 6:30 π.μ., ο στόλος οχημάτων WeShare θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα χρέωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store