Στο βασικό εξοπλισμό του Honda e οι καθρέπτες – κάμερες

Το νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Honda θα διαθέτει ακόμα και στο βασικό του εξοπλισμό κάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τους συμβατικούς καθρέπτες.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το 2020, σηματοδοτώντας παράλληλα την πρώτη εφαρμογή των καμερών – καθρεπτών στη μικρή κατηγορία, τεχνολογία που θα ωφελήσει σημαντικά αρκετούς τομείς όπως την ασφάλεια και την αεροδυναμική.

Δείτε ακόμη: Συνεχίζει τα ρεκόρ το Honda Civic Type R (+video)

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται με κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε μοντέλο πόλης, ενώ θα είναι βασικό εξοπλιστικό στοιχείο του μοντέλου. Το σύστημα αυτό που φέρει την ονομασία Side Camera Mirror, προβάλει το περιεχόμενο από τις κάμερες σε δύο οθόνες των 6 ιντσών που βρίσκονται εγκατεστημένες στην καμπίνα του αυτοκινήτου, στις άκρες του ταμπλό. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της Honda, το σύστημα αυτό έχει τρομερά οφέλη, πρωτίστως στο τομέα της αεροδυναμικής (μικρότερη αντίσταση αέρα), γεγονός που συνδράμει και στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, ενώ κι ο παραγόμενος αεροδυναμικός θόρυβος από αυτό το σημείο του αυτοκινήτου είναι μειωμένος.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται νέο υβριδικό Honda Jazz

Το κυριότερο όλων όμως είναι πως συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, μιας και προβάλλουν με μεγάλη ευκρίνεια τα τεκταινόμενα του δρόμου, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει μεταξύ κανονικής ή ευρείας προβολής, μειώνοντας το «τυφλό σημείο» κατά 10% στην κανονική προβολή και κατά 50% στην ευρεία.

Βέβαια τα μάτια του οδηγού θα πρέπει να συνηθίσουν την έλλειψη των εξωτερικών καθρεπτών και τις κάμερες που θα πρέπει να κοιτάζουν.

Get it on Google Play Download on the App Store