Συνεχίζει τα ρεκόρ το Honda Civic Type R (+video)

Θυμάστε μια περίοδο που σχεδόν καθημερινά το Honda Civic Type R κατέρριπτε ρεκόρ ταχύτερου γύρου για μπροστοκίνητο παραγωγής σε κάποια πίστα; Kαιρό είχαμε να ακούσουμε νέα του, όμως το κορυφαίο hot hatch δεν ξαπόσταινε. Ετοιμαζόταν για ένα από  τα πλέον σημαντικά «παράσημα» στην προθήκη της καριέρας του.

Δείτε ακόμα: Η ανατομία του μοτέρ-«τιμωρού» του Honda Civic Type R (+video)

Η Bathurst είναι μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές παγκοσμίως, πίσω μόνο από το Nurburgring και εφάμιλλη του Spa (στο οποίο επίσης βλέπουμε το όνομα του «Τάπερ» στην κορυφή), αλλά και της Laguna Seca. Η αυστραλιανή πίστα είναι διαβόητη για τις απίστευτες υψομετρικές διαφορές (174 μέτρα μεταξύ υψηλότερου και χαμηλότερου σημείου), τα τσιμεντένια τοιχία, την στενότητα ορισμένων σημείων και τις 23 στροφές – όλα σε μήκος 6,2 χιλιομέτρων. Για την διαχείριση αυτού του «εχθρικού» περιβάλλοντος, επιστρατεύτηκε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής F1, Jenson Button.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα Honda Civic Type R στην πίστα! (+video)

Ο Άγγλος έχει εμπειρία από το εν λόγω σιρκουί, καθότι το 2011 έθεσε το ανεπίσημο ρεκόρ της πίστας για μονοθέσιο της F1 και χρόνο 1.48.8. Το Type R χρειάστηκε λίγο παραπάνω για να γυρίσει την Bathurst, ωστόσο τα 2.35.207 αρκούν για να του δώσουν το στέμμα των μπροστοκίνητων. Ο Button ήταν πίσω από το τιμόνι του ιαπωνικού «όπλου» και στο ανάλογο επίτευγμα του Hungaroring, ενώ ρεκόρ διατηρεί ακόμα (το αυτοκίνητο, όχι ο Button) στο Nurburgring, το Silverstone, το Magny-Cours, το προαναφερθέν Spa και το Εστορίλ.

Get it on Google Play Download on the App Store