Συλλεκτικό Honda Civic Type R πωλείται 100.000 ευρώ!

To κορυφαίο μικρομεσαίο μοντέλο της Honda, το νέο Civic Type R, ανεξάρτητα αν αρέσει ή όχι σε εμφάνιση, αποτελεί ένα άκρως δυναμικό αυτοκίνητο με κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά, ενώ έχει ένα κινητήρα διαμάντι.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic Type R (+videos)

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η τιμή του, καθώς στην Ελλάδα η έκδοση GT κοστίζει 55.650 ευρώ (33.756 ευρώ χωρίς φόρους). Να υπενθυμίσουμε ότι την κίνησή του αναλαμβάνει το 2.0 λτ. VTEC TURBO μηχανικό σύνολο των 320 ίππων και 400 Nm ροπής, το οποίο προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και τελική ταχύτητα 272 χλμ./ώρα.

Το εικονιζόμενο όμως Civic Type R έχει και μια συλλεκτική αξία, αφού πρόκειται για ένα από τα 18 Tiago Monteiro μοντέλα (#15 το συγκεκριμένο) που διατέθηκαν αποκλειστικά στην Πορτογαλία. Η ονομασία του προέρχεται από τον Πορτογάλο οδηγό αγώνων Tiago Monteiro, ενώ ο αριθμός 18 είναι αυτός που χρησιμοποιούσε στα αγωνιστικά του αυτοκίνητα για αρκετά χρόνια, όπως και στο Honda Civic με το οποίο αγωνιζόταν στο WTCC.

Δείτε ακόμη: Honda Civic Type R vs Subaru WRX STI (+video)

Μοναδικά στοιχεία στο Civic Type R GT Tiago Monteiro είναι το αποκλειστικά λευκό χρώμα με τους κόκκινους καθρέπτες, το τμήμα από ανθρακόνημα στην πίσω μεγάλη αεροτομή και η νέα εξάτμιση της Remus με τις τρεις απολήξεις από ανθρακόνημα. Η τελευταία εκτός από την πιο αγωνιστική εμφάνιση και ήχο που προσφέρει, ανεβάζει την ισχύ κατά 10 ίππους, στους 330 ίππους. Επιπλέον, τα αριθμημένα λογότυπα στις εμπρός πόρτες, όπως και η πλακέτα πίσω από τον επιλογέα των ταχυτήτων υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια ειδική και συλλεκτική έκδοση.

Στην Πορτογαλία το Civic Type R GT Tiago Monteiro πωλούνταν 6.000 ευρώ παραπάνω από την τιμή των 55.900 ευρώ της έκδοσης GT, όταν λανσαρίστηκε τον Απρίλιο του 2018. Το μοντέλο με τον αριθμό #15 είναι ολοκαίνουργιο και τώρα πωλείται 38.100 ευρώ παραπάνω από την αρχική του τιμή του, δηλαδή 100.000 ευρώ!

Δείτε ακόμη: Η ανατομία του κινητήρα του Honda Civic Type R (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store