«Συνεχίζει κανονικά το GT86» λέει η Toyota

Άμεση αντίδραση από την Toyota, αλλά και την Subaru, μόλις μία ημέρα μετά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε και θέλει τα GT86/BRZ να μας αποχαιρετούν.

Η εκπρόσωπος της Toyota USA, Nancy Hubbel, διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κατάργησης του ιαπωνικού κουπέ, ελέω της βασικής έκδοσης της 5ης γενιάς Supra. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «όπως είπε ο Akio Toyoda στην παρουσίαση της νέας Supra, η Toyota έχει δεσμευθεί στο να κατασκευάζει συναρπαστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένων των sportscars. Το GT86 βρίσκεται στην οικογένεια της Toyota από το 2013 και το πλάνο μας είναι πως θα συνεχίσει να είναι μέρος της γκάμας των sportscars».

Δείτε ακόμα: Τα μυστικά του μοτέρ της νέας Toyota Supra (+video)

Στο ίδιο -συντονισμένο- μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Subaru στις Η.Π.Α.,Ron Kinno: «Δεν επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία και αναφέρουν πως τα GT86/BRZ καταργούνται. Προχωράμε με μια νέα γενιά του Subaru BRZ, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σε αυτή τη φάση».

Διαβάστε επίσης: Tο πιο ακραίο Subaru WRX STI είναι γεγονός (+video)

Όλα καλά, λοιπόν, με τα πισωκίνητα «αδερφάκια». Να θυμίσουμε πως τα δυο μοντέλα παρουσιάζουν μικρότερο ρυθμό πωλήσεων από το αναμενόμενο, κάτι που σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες επικρίσεις αρκετά μεγάλης μερίδας του κοινού για έλλειψη ιπποδύναμης, πυροδότησε τις φήμες για αντικατάστασή τους από την 2λιτρη Supra.

Get it on Google Play Download on the App Store