Τα 10 καλύτερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Στη μεγάλη έρευνα που ακούει στο όνομα Driver Power και γίνεται από το Βρετανικό περιοδικό Auto Express, συμμετέχουν και κάτοχοι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ανακηρύσσοντας τα δέκα καλύτερα μεταχειρισμένα μοντέλα. Αυτή τη φορά την κορυφή κατέκτησε το 4ης γενιάς Kia Sportage.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα μικρά;

Το Kia Sportage πέτυχε μια εξαιρετική επίδοση, μιας και έπιασε την κορυφή σε τέσσερις από τις εννέα κατηγορίες του Power Driver, με τους ιδιοκτήτες να επαινούν ιδιαίτερα την άνεση, την πρακτικότητα και τα συστήματα ψυχαγωγίας του μοντέλου.

Το Toyota Prius για λίγο έχασε την πρωτιά, με τους κατόχους του να εξυμνούν ιδιαίτερα την αξιοπιστία του, αλλά και το γεγονός πως για αυτά που προσφέρει είναι ένα προσιτό μοντέλο για αγορά, άνετο σε κάθε είδους διαδρομή, ενώ παράλληλα διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας.

Δείτε ακόμη: Ποια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι… εφιάλτες!

Στην τρίτη θέση ήταν πάλι ένα μοντέλο της Kia, το Sorento στην 3η γενιά του, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Lexus RX (4η γενιά), με την πεντάδα να συμπληρώνεται από το μεγάλο μοντέλο της Skoda, το Superb. Στις υπόλοιπες πέντε θέσεις, οι τρεις ήταν «ρεζερβέ» από μοντέλα της Lexus και πιο συγκεκριμένα: Lexus IS 3ης γενιάς που βρέθηκε στην 6η θέση, ενώ τα Lexus RX 3ης γενιάς και Lexus NX καρπώθηκαν την 8η και 10η θέση αντίστοιχα.

Από εκεί και έπειτα στην 7η θέση ήταν η Jaguar XF (1η γενιά), ενώ στην 9η θέση βρέθηκε το Toyota RAV4. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι έρευνες που πραγματοποιεί το Driver Power, τόσο για καινούργια, όσο και για μεταχειρισμένα μοντέλα είναι ενδελεχείς, αξιολογώντας τα αυτοκίνητα σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες (άνεση, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, αξιοπιστία, σύστημα ψυχαγωγίας, λειτουργικά έξοδα είναι μερικές από τις κυριότερες) ζητώντας την αξιολόγηση των οδηγών τους σε όλους τους παραπάνω τομείς.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το πρόστιμο για τη σφήνα στο φανάρι;

Αναλυτικά ο πίνακας με τις βαθμολογίες των μοντέλων.

A/A Μοντέλο Βαθμολογία
1 Kia Sportage Μk4 92,78%
2 Toyota Prius Μk4 92,76%
3 Kia Sorento Μk3 91,49%
4 Lexus RX Mk4 91,46%
5 Skoda Superb Mk3 91,42%
6 Lexus IS Mk3 91,40%
7 Jaguar XF Mk1 91,11%
8 Lexus RX Mk3 90,53%
9 Toyota RAV4 Mk4 89,83%
10 Lexus NX 89.71%

 

Get it on Google Play Download on the App Store