Τα αυτοκίνητα που εκλάπησαν περισσότερο το περασμένο έτος

Οι κλοπές αυτοκινήτων μας απασχολούν όλους μας και οι περισσότεροι για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο κάνουμε μία ασφάλεια που να περιλαμβάνει ολική κλοπή. Τι λένε όμως τα στατιστικά; Έχουν αυξηθεί ή έχουν μειωθεί οι κλοπές; Ποια αυτοκίνητα κλέβουν περισσότερο οι κλέφτες;

Δείτε ακόμη: Έκανε… μαγκιές και διέλυσε το καινούργιο Honda Civic του (+video)

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να δώσει η στατιστική που έδωσε στην δημοσιότητα η γερμανική ένωση ασφαλιστών (να επισημάνουμε εδώ πως επικοινωνήσαμε με την αντίστοιχη ελληνική ένωση η οποία μας ενημέρωσε πως δεν έχει στοιχεία που να μπορεί να μοιραστεί μαζί μας και να αφορούν την χώρα μας).

Σύμφωνα λοιπόν με την GDV (Gesamtverbandes der Deutschen Versicherungswirtschaft) οι κλοπές μειώθηκαν το 2017 σε σχέση με το 2016 κατά 4%, αυξήθηκαν όμως οι φθορές που προκαλούν οι ληστές στα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως εκλάπησαν 17.493 αυτοκίνητα, με τους κλέφτες να κλέβουν ένα αυτοκίνητο κάθε 30 λεπτά…

Συνολικά, οι ζημιές που κλήθηκαν να καλύψουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ανήλθαν στα 324.000.000 (αυξημένες κατά 8% σε σχέση πάντα με το 2016).  Σύμφωνα με την ένωση ασφαλιστών της Γερμανίας αυτό συνέβη γιατί οι κλέφτες προτίμησαν πολυτελή αυτοκίνητα.

Ποια είναι όμως τα αυτοκίνητα που προτίμησαν περισσότερο; Το 2017 λοιπόν πρώτα στις προτιμήσεις των κλεφτών ήταν τα μοντέλα της VW (στην Γερμανία πάντοτε), ενώ ακολούθησαν αυτά της Audi και της BMW (συμπεριλαμβανομένων των MINI). Μετά ήταν τα μοντέλα της Mercedes και της Mazda, ενώ την δεκάδα έκλεισαν με σειρά οι Toyota, Ford, Opel, Skoda και Renault.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του Kia Stinger στην Ελλάδα

Όσον αφορά στα πιο… περιζήτητα μοντέλα από τους κλέφτες αυτά ήταν το Audi Q7, η Mercedes-AMG ML 63, το Mazda CX-5, το Land Rover Range Rover και το Toyota RAV4.

Get it on Google Play Download on the App Store