Τέλος εποχής για την Alfa Romeo 4C

To αυτοκίνητο που σηματοδότησε το «restart» της Alfa Romeo στην αμερικανική αγορά και έθεσε τους Ιταλούς αντιμέτωπους με την κραταιά Porsche Boxster/Cayman, σιγά-σιγά περνάει στην Ιστορία.

Η μιλανέζικη φίρμα ανακοίνωσε πως στο τέλος του τρέχοντος έτους σταματάει την διάθεση της 4C Coupe, με την Roadster εκδοχή να συνεχίζει-άγνωστο ωστόσο για πόσο. Eξίσου «μετέωρο» είναι και το μέλλον της Coupe, καθώς η απόφαση για την απόσυρση από την αγορά των Η.Π.Α. πάρθηκε ύστερα από τις ιδιαίτερα χαμηλές πωλήσεις που σημείωσε σε 5 χρόνια διάθεσης, με μόλις 1.700 μονάδες. Παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρο αν η Alfa Romeo θα σταματήσει γενικά την παραγωγή της κλειστής εκδοχής του κεντρομήχανου μοντέλου της.

Δείτε ακόμα: Ιδιώτης ανανεώνει μόνος του την Alfa 4C

Αυτό που είναι βέβαιο αφορά την συνέχιση της παραγωγής της Roadster, καθώς παρουσιάζει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό – αλλά και αποτελεί μια ιδιαίτερη εναλλακτική τόσο στην 718 Boxster, όσο και την νέα Alpine A110 που διατίθεται αποκλειστικά σε κουπέ αμάξωμα.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Alfa Romeo 8C θα έχει 700+ ίππους

Ευοίωνο θα πρέπει να θεωρείται το μέλλον για ενδεχόμενο αντικαταστάτη, επίσης, καθώς ήδη έχει αναπτυχθεί τεράστια φιλολογία γύρω από την παρουσίαση της νέας 8C, ενώ οι Ιταλοί επιβεβαιώνουν την εξέλιξη ενός κουπέ βασισμένου στην Giulia, που πιθανότατα θα επαναφέρει το θρυλικό όνομα GTV.

Get it on Google Play Download on the App Store