Τέλος εποχής για το Ford Mondeo: Γίνεται SUV

Η Ford αναμένεται να αναθεωρήσει πολλά γύρω από τη δραστηριότητά της στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και σε ότι αφορά την παραγωγή ορισμένων μοντέλων. Για το λόγο αυτό φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αλλάξει την καριέρα ενός κραταιού μοντέλου της, του Mondeo.

Για την ακρίβεια η Ford αναμένεται να φέρει στην αγορά ένα νέο παγκόσμιο μοντέλο το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων crossover, αντικαθιστώντας, πέρα από το Mondeo και τα S-Max και Galaxy.

Δείτε ακόμα: Συνεργασία Ford και VW και για νέα αυτοκίνητα

Μέχρι αυτή τη στιγμή κανένα μεγάλο στέλεχος της μάρκας δεν έχει επιβεβαιώσει τα παραπάνω στοιχεία και μόνο πληροφορίες διαρρέουν προς το παρόν. Το όνομα του νέου μοντέλου δεν έχει διαρρεύσει ακόμα, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα C2, αυτή που πατάει και το Focus ενώ αναμένεται να προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά κι ως ήπιο υβριδικό με σύστημα 48V, με βασικό κινητήρα των 1,5 λίτρων βενζίνης. Η μετάδοση της κίνησης κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεται στους εμπρός τροχούς (πιθανώς, με κάποιο «ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης» για αυξημένη off road κίνηση), σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα οι εκπομπές ρύπων. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το νέο μοντέλο, υπάρχει πιθανότητα να μας έρθει το 2021.

Διαβάστε επίσης: Νέο μικρό crossover Ford Puma με πρωτιές!

Το νέο μοντέλο θα απευθύνεται στις παγκόσμιες αγορές της Ford, ενώ στις Η.Π.Α. θα αποτελέσει τη διάδοχο κατάσταση του όχι και τόσο επιτυχημένου Fusion. Το σχήμα του αμαξώματος (οι φωτογραφίες είναι ψηφιακά επεξεργασμένες) θα θυμίζει έντονα wagon, με την Ford να έχει ως στόχο να ξεπεράσει σε πωλήσεις το συνολικό αριθμών πωλήσεων των τριών μοντέλων, για τα οποία σκοπεύει να «τραβήξει την πρίζα», των Mondeo, S-Max και Galaxy. Τέλος, μέχρι την έλευση του Mondeo SUV, η Ford θα έχει σταματήσει την παραγωγή τεσσάρων πολυμορφικών της, των C-Max και Grand C-Max (θα έχουν κοπεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού), αλλά και του B-Max, το οποίο θα αντικατασταθεί από το Puma.

Get it on Google Play Download on the App Store