Τέλος η Lada από την Ευρώπη

Η Lada θα σταματήσει να εξάγει τα αυτοκίνητά της σε Ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και εντός των προσεχών μηνών παρά το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα εκσυγχρόνισε τους κινητήρες του Vesta και του Niva και τους εναρμόνισε με τα πρότυπα ρύπων Euro 6d-TEMP.

Δείτε ακόμη: Να γιατί σήμερα ο κόσμος αγοράζει Lada

Εκπρόσωπος της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι η Lada θα αποχωρήσει από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία, λόγω τον όλο και πιο αυστηρών περιβαλλοντικών πρότυπων στης ευρωπαϊκές χώρες, που τους αναγκάζουν να αναπροσαρμόσουν τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες και να εγκαταλείψουν αυτές τις αγορές για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η Lada σκοπεύει να επιστρέψει σε αυτές τις χώρες και πιθανώς σε άλλες σε συνεργασία με τους εταίρους της συμμαχίας (Renault – Nissan – Mitsubishi).

Οι αντιπρόσωποι θα λάβουν κάποια αυτοκίνητα στα μαγαζιά τους, καθώς για φέτος η Lada υπολόγιζε ότι στη Γερμανία θα πουλήσει γύρω στα 2.000 αυτοκίνητα. Τους πρώτους 3 μήνες του 2019 πωλήθηκαν στη Γερμανία 583 Lada (-5% σε σχέση με πέρυσι), μεταξύ των οποίων τα 371 οχήματα ήταν Niva. Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές προς το Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και τη Λευκορωσία έφτασαν το 2018 τα 38.000 αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Άγνωστο όμως παραμένει ακόμα αν παραμείνει στην Ευρώπη μόνο το Niva, καθώς η παρούσα ανακοίνωση αφορά κυρίως το Vesta και το Granta. Το Niva θα μπορούσε να παραμείνει στην Ευρώπη για μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του, αν και αυτό εξαρτάται από την εμπορικότητά του.

Get it on Google Play Download on the App Store