Τέλος οι diesel κινητήρες το 2019 για την Volvo

185

Η τελευταία γενιά των πετρελαιοκινητήρων της Volvo αναμένεται να μας έρθει εντός του 2019, με την Σουηδική εταιρεία από εκεί κι έπειτα να παρέχει στους πελάτες της μόνο υβριδικές και ηλεκτρικές επιλογές κινητήρων για τα μελλοντικά της μοντέλα.

Αυτό ειπώθηκε από τον επικεφαλής της Volvo Ευρώπης, κ. Lex Kerssemakers, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η μάρκα θα λανσάρει τη νέα της και πιθανώς τελευταία γενιά diesel κινητήρων εντός του τρέχοντος έτους.

Δείτε ακόμη: Η Volvo βάζει «κόφτη» τελικής στα μοντέλα της

Όπως και για τις περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες, έτσι και για την Volvo το μέλλον είναι υβριδικό κι αμιγώς ηλεκτρικό, όπου το βάρος εξέλιξης θα πέσει σε αυτές τις νέες τεχνολογίες. Με τον ερχομό της νέας γενιάς πετρελαιοκινητήρων τα diesel μοντέλα της μάρκας θα κυριαρχούν στην αγορά για το λιγότερο μια πενταετία, κάτι που επιβεβαιώνει ότι τα diesel μοτέρ παίζουν σημαντικό ρόλο στην βραχυπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Ανανέωση και σύστημα KERS για το XC90

Σε ότι αφορά τα μοντέλα που αναμένουμε από τη Volvo, είναι πολύ πιθανό το προσφάτως ανανεωμένο S60 να μην έχει τους νέους πετρελαιοκινητήρες στη γκάμα του, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν. Από την άλλη το XC90 θα διατηρήσει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του, μέχρι το τέλος ζωής του τρέχοντος μοντέλου γύρω στο 2022. Από εκεί και έπειτα… ας καλωσορίσουμε την ηλεκτρική εποχή της μάρκας!