Θα τα βρίσκουν σκούρα οι κλέφτες με τα νέα κλειδιά της Ford!

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων με keyless σύστημα εισόδου, η Ford αναβαθμίζει το λειτουργικό των κλειδιών της.

Μια προσφιλής τακτική των κλεφτών ήταν η χρήση ενός ενισχυτή σήματος, μέσω του οποίου υπέκλεπταν τον κωδικό του κλειδιού, με αποτέλεσμα να μπορούν να μπουν στο αυτοκίνητό σας και να το ξεκινήσουν σαν πραγματικοί κύριοι.

Δείτε ακόμη: Θα το θέλατε έτσι το νέο Ford Puma;

Όμως τώρα τα πράγματα για αυτούς δυσκολεύουν (ευτυχώς για εμάς όμως) μιας και η Ford προχωράει σε μια σημαντική αναβάθμιση του λογισμικού του κλειδιού. Για την ακρίβεια θα εισαχθεί ένα νέο σύστημα, στο οποίο θα ενσωματώνεται αισθητήρας κίνησης και όταν μείνει ακίνητο σε ένα σημείο για 40 δευτερόλεπτα, τότε το πλήκτρο του μπαίνει σε κατάσταση «ύπνωσης» και δεν ανταποκρίνεται. Συνδυαστικά με τον τρόπο λειτουργίας των κλειδαριών της Ford, οι οποίες απαιτούν το κλειδί να είναι σε ακτίνα δύο μέτρων για να λειτουργήσει, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, πως όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μετακινήσει το κλειδί, το πλήκτρο γίνεται μεν ενεργό εκ νέου, αλλά παράλληλα πρέπει να πλησιάσει στα δύο μέτρα από το αυτοκίνητο για να το ξεκλειδώσει.

Διαβάστε επίσης: Πορτοκαλί Ford Fiesta ST Performance για λίγους

Το νέο αυτό λειτουργικό θα ενσωματώνεται στα νέα κλειδιά των νέων Fiesta και Focus, ενώ για τα παλιότερα μοντέλα θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του νέου κλειδιού, με την σύνδεση των κλειδαριών να απαιτεί λιγότερο από μία ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store