Θα το θέλατε έτσι το νέο Ford Puma;

Πριν δυο μέρες η Ford μας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι το όνομα Puma επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά όμως ως SUV. Το πώς θα είναι δεν το είδαμε, πέρα από μια teaser εικόνα!

Έκτοτε η φαντασία των σχεδιαστών οργιάζει και εμείς εστιάσαμε σε δυο εικόνες που ετοίμασε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva. Στις τελικές εικόνες φαίνεται πως διατηρείται η σχεδιαστική γλώσσα της Ford, όπως την έχουμε δει στο Fiesta και στο Focus και προσφάτως στο νέο Kuga.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Το Ford Puma επιστρέφει!

Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η εξάγωνη γρίλια της Ford, η οποία πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν των μοντέλων, ενώ κι ο προφυλακτήρας έχει ένα πιο σπορ σχεδιασμό. Σε ότι αφορά τα φωτιστικά σώματα υπάρχει μια μίξη των Focus και Fiesta, ενώ ο σχεδιαστής για τα πίσω φώτα έχει επιρροές από το νέο Kuga, τα οποία τα έχει κάνει ελαφρώς πιο στενά. Τέλος, ξεχωρίζει η αεροτομή στο ανώτερο σημείο της 5ης πόρτας, αλλά και οι δύο χρωμιωμένες απολήξεις του συστήματος εξαγωγής.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Ford EcoSport 1.5 λτ. EcoBlue 125 PS AWD

Όπως ανακοινώσαμε και προ ημερών, το νέο Puma θα φέρει κάτω από το καπό τον 1.000αρη EcoBoost, που θα προσφέρεται σε πλήρη γκάμα ιπποδυνάμεων και με την νέα, ήπια υβριδική μορφή, που αποδίδει 155 ίππους και στο Puma θα απαιτεί 5,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Οι αντίπαλοι που θα έχει να αντιμετωπίσει το Puma είναι τα Peugeot 2008, Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka X, Hyundai Kona, καθώς και το Kia Stonic. Αν μη τι άλλο, ο ερχομός του νέου Puma θα ταράξει για τα καλά την κατηγορία των Compact SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store