Θα θέλατε έτσι την Alfa Romeo Giulia GTA;

Δεν ήθελε πολύ ο κόσμος. Μια φιλολογία για ενδεχόμενο αναβίωσης των Alfa Romeo GTA υπό τη μορφή της αντίστοιχης Giulia QV, ήταν αρκετή για να πάρει «φωτιά» το διαδίκτυο.

Προς το παρόν, οι μόνες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει είναι για παραγωγή ισχύος στα 620 άλογα και χαμηλότερο βάρος. Για το περιτύλιγμα, αναλαμβάνει η ψηφιακή απεικόνιση της LP Design, αντλώντας έμπνευση από την αγωνιστική 156 GTA που σάρωσε τις νίκες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού, κατακτώντας 3 σερί τίτλους (2001, 2002, 2003, τις πρώτες δυο χρονιές με τον Fabrizio Giovanardi και το ’03 με τον Gabriele Tarquini).

Δείτε ακόμα: Ηδονική Alfa Romeo Giulia GTA 1300 Junior

Τα φουσκώματα στους θόλους των τροχών και η τεράστια αεροτομή κλέβουν την παράσταση, από κοινού με τις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης και την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος. Το αγωνιστικό αεροδυναμικό πακέτο μοιάζει απίθανο να περάσει σε τυχόν έκδοση παραγωγής, όμως βάσει της πολιτικής 156 GTA και της αντίστοιχης 147, οι προσθήκες στα φτερά δεν αποκλείεται να υπάρξουν.

Διαβάστε επίσης: Alfa Romeo Giulia QV κυνηγάει Ferrari 812 (+video)

Αξίζει να αναφερθεί πως η αγωνιστική 156 GTA απέδιδε 280 ίππους από έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, που πέρναγαν στο δρόμο από τους εμπρός τροχούς. Η πολιτική έκδοση ήταν στους 250, προσφοράς του μελωδικού 3.2 V6. Σήμερα, η Veloce αποδίδει 280 ίππους από τον 2λιτρο τούρμπο τετρακύλινδρο και η απλή QV 510, χάρις στον twinturbo V6 των 2.9 λίτρων καταγωγής Ferrari. Κάτι που σημαίνει πως η ενδεχόμενη Giulia GTA, θα αποδίδει σχεδόν τα τριπλά άλογα σε σχέση με τις 156 GTA – αγωνιστική και έκδοση παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store