Θα βγει Corolla με σήματα Suzuki

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από τον περασμένο Μάιο, η Toyota έχει ξεκινήσει νέο κύκλο συνομιλιών με την Suzuki, προκειμένου να προωθήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία και να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες αλλά και μοντέλα τα οποία θα αποφέρουν όφελος και στις δύο πλευρές.

Δείτε ακόμη: Honda Civic Type R ταπεινώνει VW Golf R (+video)

Οι συνομιλίες αφορούν στην αγορά της Ινδίας, η οποία είναι τεράστια και αποτελεί ένα κερδισμένο στοίχημα για τη Suzuki, καθώς πάει πολύ καλά σε πωλήσεις. Έτσι, η Toyota φαίνεται διατεθειμένη, σύμφωνα με ινδικά μέσα, να κάνει κάποιες κινήσεις προκειμένου και αυτή να εισχωρήσει στη συγκεκριμένη αγορά και να αυξήσει το μερίδιό της.

Μία από αυτές είναι να διαθέσει προς πώληση μοντέλα της Suzuki με το σήμα της και κάποιες αλλαγές στη σχεδίαση. Αυτά θα είναι το Suzuki Baleno αρχικά και έπειτα το Suzuki Vitara. Οι πληροφορίες από την Ινδία αναφέρουν μάλιστα πως οι ιθύνοντες έχουν ήδη αποφασίσει ποιες ακριβώς αλλαγές θα έχουν τα αυτοκίνητα προκειμένου να μην είναι ολόιδια. Αυτό που προκαλεί έκπληξη όμως είναι το γεγονός πως η Toyota θα παραχωρήσει το δικαίωμα στη Suzuki να πουλάει το Corolla με τα σήματά της, στην αγορά της Ινδίας φυσικά. Μία κίνηση που προφανώς θα ωφελήσει και τους δύο, αφού το παγκόσμιο best seller θα εισχωρήσει δυναμικά σε μία αγορά με τα σήματα της επιτυχημένης εκεί Suzuki.

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για το Fiat Punto

Να θυμίσουμε εδώ πως η Suzuki, μέσω της Maruti Suzuki India, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της χώρας και το περασμένο έτος πούλησε 1.600.000 αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store