Honda Civic Type R ταπεινώνει VW Golf R (+video)

Όταν μιλάμε για hot hatch τότε σίγουρα τα πρώτα αυτοκίνητα που έρχονται στο μυαλό όλων μας ή τέλος πάντων στους περισσότερους από εμάς, είναι το VW Golf και το Honda Civic (από κοντά και το Ford Focus φυσικά). Βλέπετε και τα δύο αυτοκίνητα έχουν δύο εκδόσεις οι οποίες πραγματικά είναι πλέον πολύ κοντά σε επιδόσεις που τα κατατάσσουν μάλλον σε μία νέα κατηγορία, αυτή των super hatch. Ο λόγος για τα VW Golf R και Honda Civic Type R.

Δείτε ακόμη: Το Honda Civic Type R το «τερμάτισε» στα ρεκόρ (+video)

Το γερμανικό μοντέλο εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο 2.0 λτ. τούρμπο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 310 ίππους και 400 Nm ροπής, έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ. (χάρη στην τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG) και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα (περιορισμένη ηλεκτρονικά – 270 χλμ./ώρα χωρίς κόφτη). Από την άλλη το ιαπωνικό μοντέλο, είναι πολύ κοντά σε χαρακτηριστικά καθώς και αυτό διαθέτει 2.0 λτ. τούρμπο κινητήρα με λίγο μεγαλύτερη ιπποδύναμη στα 320 άλογα και την ίδια ροπή. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 5,8 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα είναι στα 272 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Η εξέλιξη της Toyota Supra από το 1978 έως σήμερα (+video)

Όπως θα δούμε και στο video πιο κάτω, η ρολαριστή εκκίνηση ευνοεί το Honda Civic Type R καθώς εξαφανίζει το πλεονέκτημα της τετρακίνησης του VW Golf R και έτσι το ιαπωνικό μοντέλο λέει «άντε γεια» στο γερμανικό. Φυσικά η κόντρα αυτή έχει γίνει σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας, όπου επιτρέπονται αυτές οι ταχύτητες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως επιτρέπονται και οι κόντρες τις οποίες σε κάθε περίπτωση δεν κάνουμε σε δημόσιο δρόμο ακόμη και αν αυτός είναι η autobahn…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=H17MupH1AvU

Get it on Google Play Download on the App Store