Θα υπάρξει καινούργιο Fiat Punto;

Ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της Fiat, το Punto, σταμάτησε να παράγεται το 2018 και δεν αντικαταστάθηκε, αφήνοντας πίσω του μια ιστορία 25 ετών και πάνω από 9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτης γενιάς Punto παρουσιάστηκε το 1993 και έγινε αμέσως best seller, το 1999 λανσαρίστηκε το δεύτερης γενιάς, ενώ το τρίτο και τελευταίο έκανε την εμφάνισή του το 2005 και μέχρι το 2018 ανανεώθηκε αρκετές φορές και πήρες τις ονομασίες Grande Punto, Punto Evo και Punto.

Δείτε ακόμη: Πέθανε και άφησε ένα Fiat 128 του 1973 με 17.861 χλμ!

Ο όμιλος FCA έχει ξεκαθαρίσει ότι αντικαταστάτης του Punto δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε τόσα χρόνια, δηλαδή ως ένα μικρό 5θυρο χάτσμπακ. Ο λόγος είναι ότι η κατηγορία έχει μια φθίνουσα πορεία σε πωλήσεις, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης αναζήτησης για τα SUV. Ωστόσο, το Punto ήταν ένα πολύ ισχυρό όνομα για την Fiat και σίγουρα πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα ήθελαν την επιστροφή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, νέο Punto, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα, μόνο στην περίπτωση που η Fiat συνεργαστεί με την Renault. Σε αυτή την περίπτωση το Punto θα «δανειζόταν» την πλατφόρμα του νέου Renault Clio μαζί με τους κινητήρες και έτσι θα το επανέφερε στη ζωή. Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη: Νέο Fiat 500X Sport με δυναμικό ταμπεραμέντο

Get it on Google Play Download on the App Store