Tι κοινό έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; (+video)

Έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα «αεροπλάνα». Κάποια έχουν συγγένεια εξ αγχιστείας (όπως τα SAAB Aero και Gripen, που μοιράζονταν -τρόπον τινά- την ίδια στέγη) και κάποια άλλα, όντως παρουσιάζουν ομοιότητες με μαχητικά αεροσκάφη. Καλή ώρα η κορυφαία Lamborghini και το F-35 Lightning.

Δείτε ακόμα: Η μαγεία της ενεργής αεροδυναμικής της Lamborghini σε ένα video

Το αεροδυναμικό πακέτο ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) είναι εμπνευσμένο από τον χώρο της αεροναυτικής, με τα ενεργά στοιχεία -όπως τα εμπρός πτερύγια στις εισαγωγές του προφυλακτήρα που ανοιγοκλείνουν σε λιγότερο από 500 milisecond- να προέρχονται από τις επιταγές των μαχητικών αεροσκαφών. Ακόμα και το σχήμα των πλαϊνών αεραγωγών, που αναλαμβάνουν την ψύξη του λυσσαλέου ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων/ 770 ίππων/ 720 Nm ροπής, έρχονται ιδιαίτερα κοντά σε σχεδίαση με αυτούς του δημιουργήματος της Lockheed Martin.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξεις τα κεραμικά δισκόφρενα σε Lamborghini!

Να θυμίσουμε πως η ισχυρότερη, ταχύτερη και πιο ακραία Lamborghini όλων των εποχών κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring, «εκτοξεύεται» στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,8 δλ. και δεν σταματά να σκίζει/χειραγωγεί τον αέρα μέχρι τα 350 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας.

Get it on Google Play Download on the App Store