Τι συμβολίζει το αστέρι της Mercedes-Benz;

37

Το αστέρι της Mercedes είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και γενικότερα ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Ξεχασμένη Mercedes E 300D του 1991 με 378 χλμ.!

Η ιστορία της γερμανικής μάρκας κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων (και όχι μόνο) ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, το 1886 όταν και ιδρύθηκε με την ονομασία Daimler-Benz. Στη σημερινή της μορφή ως Mercedes-Benz μετράει σχεδόν ένα αιώνα, από το 1926.

Σύμβολό της δεν είναι άλλο από το τριάκτινο αστέρι, το οποίο δεν συμβολίζει απλά ένα άστρο, όπως πιθανώς πολύ νομίζουν, αλλά έχει βαθύτερη έννοια. Τον Ιούνιο του 1909 η Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) κατοχύρωσε ένα αστέρι με τρεις και τέσσερις ακτίνες ως εμπορικά σήματα, όμως τελικά χρησιμοποιήθηκε το τριάκτινο. Εμπνευσμένο από τον Gottilieb Daimler, το αστέρι συμβολίζει το στόχο της παγκόσμιας κινητικότητας στη γη, στο νερό και στον αέρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes-Benz Β 200 1.33 λτ. 163 PS

Στη γη, το αστέρι της Mercedes τα έχει καταφέρει περίφημα, αφού είναι πολυπόθητο, έχει υψηλό ίματζ και κύρος, αλλά και κορυφαίες πωλήσεις στην preimum κατηγορία. Όλα αυτά τα χρόνια, τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz έχουν γίνει συνώνυμα της πολυτέλειας, της κορυφαίας τεχνολογίας και ποιότητας και της υψηλής ασφάλειας.

Δείτε ακόμη: Γιατί είχε δύο πίσω κεραίες η Mercedes S-Class;