Τι θα λέγατε για ένα νέο SEAT Toledo;

Το SEAT Toledo το θυμόμαστε από τις δυο πρώτες του γενιές. Ειδικά στη δεύτερη, αυτή που  «γέννησε» το πρώτο Leon, η βελτιωμένη από την ελληνική αντιπροσωπεία έκδοση Volcan άφησε εποχή.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο SEAT Leon

Στη συνέχεια, το ισπανικό μεσαίο πέρασε από διάφορες φάσεις. Έγινε πολυμορφικό, με τη σχεδίαση να χαρακτηρίζεται στην καλύτερη ιδιόμορφη, όμως τότε ήταν που η κατηγορία των MPV άρχισε να φθίνει. Επέστρεψε στο κλασικό αμάξωμα των τριών όγκων, σε μια περίοδο ωστόσο που τα σεντάν αντιμετώπιζαν -και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν- το φάσμα της εξαφάνισης από τα SUV/crossover. Με δυο λόγια, στις δυο τελευταίες εκδοχές του το Toledo ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο X-Tomi πάντως, πιστεύει πως μια 5η γενιά θα είχε κοινό.

Όπως είναι αναμενόμενο, η σχεδίαση βασίζεται στις γραμμές της 4ης γενιάς Leon. Η ψηφιακή προσθήκη του τρίτου όγκου έχει γίνει αρμονικά και παραπέμπει στη νέα Skoda Octavia, φέροντας αμυδρά την τεχνοτροπία του τετράθυρου κουπέ.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικό και με 245 άλογα το νέο SEAT Leon CUPRA

Οι ίδιοι οι Ισπανοί έχουν προεξοφλήσει το τέλος του Toledo, καθώς δηλώνουν πως επικεντρώνονται στην εξέλιξη SUV και crossover, μαζί με τη συνέχιση των Leon και Ibiza. Παρόλα αυτά, η ζήτηση που παρουσιάζουν τα σεντάν στην Κίνα και τη Ρωσία, θεωρητικά θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για ένα comeback της ισπανικής «κούρσας».

Get it on Google Play Download on the App Store