Το αμφίβιο τέρας 8×8 που δεν το σταματά τίποτα! (+video)

Σίγουρα έχουμε δει πολλά οχήματα μέχρι σήμερα που να έχουν τον χαρακτηρισμό του αμφίβιου, άλλοτε επάξια και άλλοτε όχι και τόσο… Παρόλα αυτά, αυτό το όχημα που σας παρουσιάζουμε εδώ φέρει επάξια τον χαρακτηρισμό αμφίβιο, ενώ θα μπορούσε να έχει και άλλους όπως ανίκητο, ασταμάτητο, τανκ με ρόδες κλπ.

Δείτε ακόμη: Νέα μέθοδος κλοπής: Ανοίγουν τα αυτοκίνητα σαν… κονσέρβες.

Ο λόγος για το GPV Colonel Truck, όπως είναι η ονομασία του, ένα τέρας 8×8 που δεν σταματά πουθενά και για κανένα λόγο. Όπως θα δείτε και στο video πιο κάτω μπορεί να κινηθεί σε κάθε τερέν, ενώ ακόμη και το νερό δεν το σταματά. Το συγκεκριμένο όχημα έχει μήκος 8,1 μέτρα, ζυγίζει 24,5 τόνους και μπορεί να κυκλοφορήσει και στο δρόμο.

Μάλιστα, αν και φτιαγμένο για στρατιωτική χρήση, πλέον ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα τον Ted Yadlowsky, ο οποίος είπε πως αυτό είναι το ιδανικό όχημα για τυφώνες κλπ. ακραία καιρικά φαινόμενα. Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτό είναι και το μοναδικό, στρατιωτικό, αμφίβιο όχημα σε κατοχή ιδιοκτήτη.

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το μοτέρ του είναι Caterpillar C7 Diesel και αποδίδει 355 ίππους, οι οποίοι περνούν και στους οκτώ τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Η αυτονομία του είναι στα 1.449 χιλιόμετρα, ενώ στο νερό μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 6 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ξέθαψε ένα χρόνο μετά Toyota, Audi και Lada: Ποιο πήρε εμπρός; (+video)

Στο video που ακολουθεί πιο κάτω, μπορείτε να θαυμάσετε το GPV Colonel Truck.

Get it on Google Play Download on the App Store