To Fiat Panda 4×4 του Τζιάνι Ανιέλι έγινε καινούργιο!

Πολύ πριν τον ερχομό των SUV και των crossover, υπήρχαν αυτοκίνητα που άνοιξαν τον δρόμο για την μίξη κανονικών μοντέλων και συστημάτων τετρακίνησης, εκδρομικού χαρακτήρα και λοιπά περιπετειώδη. Το αρχέγονο Fiat Panda 4×4 ήταν ένα από αυτά. Και φάνηκε από την αρχή το «γκελ» που θα έκανε στον κόσμο, με πολλές διασημότητες να κάθονται πίσω από το τιμόνι του.

Δείτε ακόμα: Fiat Panda φυσικού αερίου CNG σε προνομιακή τιμή

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας Ανιέλι και εκ των πιονέρων της ιταλικής βιομηχανίας, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το παλμαρέ του μικρού Fiat. Ο Τζιάνι συνήθιζε να πηγαίνει συχνά στο St. Moritz της Ελβετίας με το ελικόπτερο και να εξερευνά τις ομορφιές των χιονισμένων δασών στις Άλπεις. Το Panda 4×4 ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις εξορμήσεις του στο διάσημο τουριστικό θέρετρο και το οποίο τον περίμενε όλο τον χρόνο κλειδωμένο σε ένα γκαράζ. Στο ίδιο γκαράζ, δηλαδή, που το βρήκε ο εγγονός του και αποφάσισε να το αναπαλαιώσει πλήρως. Ο Λάπο Ελκάν είναι ιδιοκτήτης της Garaga Italia Customs, εταιρία που ειδικεύεται στην «αναγέννηση» παλαιών μοντέλων.  Οπότε απολύτως λογικά, ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα του παππού του δεν υπήρχε περίπτωση να αφεθεί στην μοίρα του.

Διαβάστε επίσης: 4×4 ή AWD; Γιατί όλα τα 4κίνητα δεν είναι ίδια (+video)

Το χρώμα είναι ολοκαίνουργιο μεταλλικό, ασημί απόχρωσης με μπλε λωρίδες ώστε να αποκτήσει το Panda 4×4 μια σπορτίβ πινελιά. Οι επενδύσεις και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού ξηλώθηκαν, με το νέο ύφασμα σε χρώμα Vitale Barberis Canonico (που ήταν το αγαπημένο του Ανιέλι) να καλύπτει κάθε σπιθαμή επιφάνειας στην καμπίνα των επιβατών. Στα μηχανικά μέρη δεν παρατηρείται καμία αλλαγή, με τον λιλιπούτειο κινητήρα των 948 κ.εκ. και τα 48 του άλογα να συνεχίζουν να κινούν τους τέσσερις τροχούς.

 

Get it on Google Play Download on the App Store