Το Group PSA θέλει να αγοράσει τη Jaguar Land Rover

Οι εξαγορές εταιρειών είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό και ίσως να έχουμε ακόμα ένα μεγάλο «μπαμ» στο χώρο! Το Group PSA σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει την Jaguar Land Rover.

Αυτή η σκέψη εξωτερικεύτηκε δια στόματος Carlos Tavares, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του ομίλου PSA. Ο ισχυρός άνδρας ανέφερε πως η εξαγορά ή η συνεργασία με την Jaguar Land Rover θα ήταν κάτι που θα τον ενδιέφερε αρκετά, μιας και σκέφτεται καιρό την προσθήκη μιας μάρκας πολυτελείας στον όμιλο.

Δείτε ακόμη: Ένα ιδιαίτερο και πανάκριβο Land Rover Defender!

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την Tata και όλα είναι σκέψεις, αλλά συνέχισε λέγοντας: «Αν υπάρχουν ευκαιρίες, πολύ ευχαρίστως να τις εξετάσουμε». Φαίνεται πως η οικονομική ανάκαμψη της Opel έπειτα από τη συγχώνευση με το Group, έδωσε θάρρος στον Tavares και θέλει να κάνει το ίδιο και με την Jaguar Land Rover, η οποία δεν διάγει κερδοφόρες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Η Jaguar I-Pace το Ευρωπαϊκό Aυτοκίνητο της Xρονιάς

Επιπρόσθετα ο κ. Tavares ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχει θέμα με το positioning της πολυτελούς DS Automobiles, μιας και κάθε εταιρεία θα έχει τη δική της θέση. Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι θεωρία, αφού ο ινδικός όμιλος δήλωσε πως η Jaguar Land Rover δεν πωλείται και πως δεν ισχύει η φημολογία πως θέλει να παραχωρήσει τις μετοχές της.

Get it on Google Play Download on the App Store