Το ιστορικό VW Beetle επιστρέφει σαν ηλεκτρικό;

Εντός της χρονιάς σας είχαμε ενημερώσει πως η εμπορική καριέρα του θρυλικού Σκαραβαίου ρίχνει τίτλους τέλους. Όμως σε αυτή την έκθεση της Φρανκφούρτης η VW θα μας δείξει μια νέα προσέγγιση για το πώς ονειρεύεται το μέλλον του ιστορικού σκαθαριού.

Βέβαια για το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες η VW απευθύνθηκε στην εταιρεία eClassics και σε συνεργασία «φώλιασαν» το ηλεκτρικό σύστημα του e-up!, κίνηση που ίσως δώσει νέα πνοή στα ιστορικά σκαθάρια.

Δείτε ακόμα: VW Beetle Final Edition: το κύκνειο άσμα του «Σκαθαριού»

Το ηλεκτρικό σύστημα του VW e-up! αποτελείται από μια μπαταρία 36,8 kWh, κι έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 82 ίππους, με την μετάδοση της κίνησης να πραγματοποιείται μέσω ενός κιβωτίου μονής σχέσης. Η αυτονομία του στο e-up! αγγίζει τα 200 χλμ., με την τελική ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 150 χλμ./ώρα. Έτσι λοιπόν στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί μια έκδοση e-Beetle, όπως αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες. Η απόφαση για την δημιουργία του συγκεκριμένου project πάρθηκε έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού να μετατρέψει μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες σε ηλεκτρικά, ενώ όπως ανέφερε και υψηλόβαθμο στέλεχος της VW: «Η εμπλοκή της εταιρείας μας βασίζεται στο γεγονός πως η μάρκα μας θέλει να προσφέρει ποιοτικές κι επαγγελματικές δουλειές, με χρήση ανταλλακτικών παραγωγής που εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα».

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του ταχύτερου VW Golf GTI όλων των εποχών στην Ελλάδα

Παρόλο που δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά στην ηλικία του μοντέλου, ώστε να μπορεί να γίνει ηλεκτρικό, ο Thomas Schmall, επικεφαλής του τμήματος ανταλλακτικών της γερμανικής εταιρείας, ανέφερε πως η συγκεκριμένη μετατροπή θα μπορεί να επιτελεστεί και σε άλλα ιστορικά μοντέλα, φέρνοντας σαν παράδειγμα την Porsche 356. Καλά όλα αυτά, αλλά ο κ. Schmall δεν ανέφερε το παραμικρό για το κόστος της μετατροπής. Μικρό πάντως δεν πρόκειται να είναι!

Get it on Google Play Download on the App Store