Το κινεζικό SUV που ήθελε να γίνει BMW!

Θυμάστε το SUV Shuanghuan SCEO, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα κινεζικά SUV που είχαν έρθει και στην Ελλάδα και έμοιαζε σχεδιαστικά με την πρώτης γενιάς BMW X5; Μάλλον ναι, αφού ακόμα κυκλοφορούν κάποια στους δρόμους και ίσως με τα σήματα της BMW!

Δείτε ακόμη: Το νέο μεγάλο κινεζικό SUV των… 9.300 ευρώ!

Το εικονιζόμενο Shuanghuan SCEO δεν έχει ελληνικές πινακίδες αλλά ρουμάνικες και ο κάτοχός του έκανε κάποιες μικρές αλλαγές έτσι ώστε να θυμίζει ακόμα πιο πολύ την X5. Στο εμπρός μέρος έχει τοποθετηθεί μάσκα BMW μαζί με το σήμα, το οποίο βλέπουμε ακόμα στην πόρτα του χώρου αποσκευών και στα καπάκια των ζαντών. Εάν μπορούσε να βάλει και τα εμπρός φανάρια από X5 (τα οποία μοιάζουν με εκείνα του Toyota Land Cruiser), τότε σίγουρα θα… ξεγελούσε πολύ κόσμο και θα έκρυβε την κινεζική του προέλευση.

Ο κινεζικός κλώνος της BMW X5 δεν είχε ευτυχώς καμία συγγένεια με την αληθινή BMW και σίγουρα η τοποθέτηση των σημάτων και της μάσκας από BMW δεν μπορεί να αλλάξει και ότι άλλο υπάρχει κάτω από το αμάξωμα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Shuanghuan SCEO κατασκευάστηκε μεταξύ 2005 – 2011, είχε μήκος 4,71 μ. και ήταν διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης 2.0 λτ. και 2.4 λτ.  και με πετρελαίου 2.5 λτ. Στην Ελλάδα οι τιμές του ξεκινούσαν το 2007, όταν λανσαρίστηκε από 22.900 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Κινεζικό κράμα Volvo-Lamborghini-BMW και Audi!

Get it on Google Play Download on the App Store