Κινεζικό κράμα Volvo-Lamborghini-BMW και Audi!

Η Geely έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του πρώτου της κουπέ SUV, με την κωδική ονομασία FY11. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Geely αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος Κινέζος κατασκευαστής αυτοκινήτων και η εταιρία που έδωσε στην Volvo τα εφόδια (βλέπε κονδύλια) να γίνει μία από τις δημοφιλέστερες αυτοκινητοβιομηχανίες -premium και μη- στον κόσμο. Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκές επιρροές δεν θα μπορούσαν να είναι λίγες στο νέο της μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Το πολυτελές κινέζικο SUV των 12.700 ευρώ

Η αναμενόμενη αφορά την χρήση της πλατφόρμας Compact Modular Architecture (CMA), που εξέλιξαν οι Κινέζοι σε συνεργασία με την Volvo. Το FY11 μοιράζεται το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη με το XC40, έχοντας το 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ του Τ5 κάτω από το καπό (εδώ η αναλυτική δοκιμή του εμπορικού T3). Στο σουηδικό crossover αποδίδει 250 ίππους και 350 Nm, ενώ στο κινεζικό κουπέ SUV παρουσιάζεται ελαφρώς detuned στα 240 άλογα, με τη ροπή να παραμένει ίδια. Σε αντίθεση με το XC40 που διατίθεται αποκλειστικά ως τετρακίνητο, το FY11 θα προσφέρει και μπροστοκίνητη επιλογή. Στο μέλλον θα παρουσιαστεί υβριδική έκδοση, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και αμιγώς ηλεκτρική. Οπότε στα μηχανικά, έχουμε κινεζοσουηδική σύμπραξη. Πάμε τώρα στο αισθητικό κομμάτι.

Οι σχεδιαστές της Geely δεν κρύβουν πως βάση για τις γραμμές του μοντέλου τους αποτέλεσε η BMW X4. Δεν θέλει και ιδιαίτερα εκπαιδευμένο μάτι για να διαπιστώσει κανείς την ομοιότητα στο σχήμα με το βαυαρικό crossover, αν και -προς υπεράσπιση των Κινέζων- τα περισσότερα κουπέ SUVs μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Το εμπρός μέρος φέρνει αρκετά σε Lamborghini Urus, ιδιαίτερα στην διαμόρφωση του προφυλακτήρα και εν συνεχεία στο μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων. Περνώντας στο πίσω μέρος βλέπουμε δυο φανάρια που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτά των Audi! 4 αυτοκίνητα σε 1 λοιπόν, από σχεδιαστικής άποψης.

Διαβάστε επίσης: Κινέζικη Lamborghini Urus με 15.000€

Η αλήθεια πάντως είναι πως το συνολικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα δυναμικό, όπως και αυτό του εσωτερικού. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως στην Κίνα, το κουπέ SUV των 240 ίππων αναμένεται να ξεκινά στις 20.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store