Audi S8 πετάει «το κοστούμι» και κατεβαίνει σε dragster (+video)

Μια πανάκριβη λιμουζίνα είναι ίσως το τελευταίο αυτοκίνητο που περιμένει να συναντήσει κανείς σε αγώνες dragster. Βέβαια έχουμε δει Lada να κατεβαίνουν και να αφήνουν «στον τόπο» supercars επιπέδου Mercedes-AMG GT S. Οπότε η θέα ενός Audi S8 να κοντράρεται με Porsche 911 Turbo, Nissan GT-R Nismo και την προαναφερθείσα «θεά» από την Στουτγκάρδη δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση.

Δείτε ακόμα: Ίσως η πιο «τούμπανο» Mercedes-AMG GT που κυκλοφορεί

Φαινομενικά η ναυαρχίδα του Ίνγκολσταντ δεν έχει πολλές ελπίδες απέναντι σε πισωκίνητα και τετρακίνητα «θηρία» των 600+ ίππων. Βέβαια το S8 δεν είναι κανένα αδύναμο αυτοκίνητο, καθώς ο 4λιτρος twinturbo V8 στην έκδοση Plus αποδίδει 605 ίππους και 750 Nm ροπής στους τέσσερις τροχούς. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε λιγότερο από 4 δλ. (3,8 για την ακρίβεια) και η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, σε περίπτωση που αφαιρεθεί ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα.

H Mercedes είναι αρκετά πιο πίσω σε ισχύ από τον επίσης twin-turbo 4λιτρο V8 (522 ίπποι), όμως σταματάει την ζυγαριά και 420 κιλά νωρίτερα (1.570 έναντι 1.990 κιλών). Η επιτάχυνση είναι ταυτόσημη, όμως εδώ ηλεκτρονικός περιοριστής δεν υπάρχει οπότε φτάνει άκοπα μέχρι τα 310 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Nissan GT-R Nismo και Honda NSX πάνε «φτερό με φτερό» (+video)

Porsche και Nismo GT-R είναι σε δικό τους επίπεδο. 580 και 600 ίπποι αντίστοιχα, 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δλ. και τελικές που ξεπερνούν με υπερβολική άνεση τα 300 χλμ./ώρα. Πώς τα καταφέρνει απέναντι σε αυτή την συμμορία ο καλοντυμένος Γερμανός;

Get it on Google Play Download on the App Store