Το μέλλον στο παρκάρισμα χωρίς οδηγό!

Όσο καλά κι αν ξέρεις να παρκάρεις, σίγουρα ορισμένες φορές θα έχεις ζοριστεί, είτε γιατί δεν χωράς, είτε γιατί βιάζεσαι. Ειδικά αν πρέπει να προλάβεις κάποια πτήση! Τη λύση στο πρόβλημα θα στη δώσει ο STAN. Όχι ο… τραγουδιστής, απλά το ρομποτικό σύστημα για παρκάρισμα που δημιούργησε η εταιρεία Stanley Robotics.

Δείτε ακόμη: Γυναίκα vs άντρα σε παρκάρισμα: Σημειώσατε X

Το ρομπότ STAN, στο πίσω μέρος του ενσωματώνει μια πλατφόρμα με ειδικούς βραχίονες, εκεί όπου μπαίνουν οι ρόδες του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στο ρομπότ να το μετακινήσει σε όποια κατεύθυνση επιθυμεί και χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να παραδώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Έτσι ο STAN μπορεί να σταθμεύσει ένα αυτοκίνητο σε εξαιρετικά στενό χώρο, (χωρίς να ανοίγουν οι πόρτες), προσπαθώντας έτσι να λύσει το έντονο πρόβλημα του παρκαρίσματος στα πολυσύχναστα αεροδρόμια.

Διαβάστε επίσης: Φλας ή αλάρμ πριν το παρκάρισμα;

Όμως ο STAN με την ίδια υπευθυνότητα που θα παρκάρει το αυτοκίνητό σας, με την ίδια συνέπεια θα φροντίζει και να σας το επιστρέφει, μιας και γνωρίζοντας τον αριθμό πτήσης και κατά συνέπεια την ώρα αύξησης, θα το αφήνει στο σημείο που το παρέλαβε. Ήδη το project αυτό έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο αεροδρόμιο του Παρισιού, της Λυών και του Ντίσελντορφ, ενώ τον Αύγουστο θα εφαρμοστεί πιλοτικά και στο αεροδρόμιο του Gatwick. Στόχος του STAN θα είναι σταθμεύσει 270 αυτοκίνητα σε χώρο που μέχρι στιγμής σταθμεύονται 170!

Get it on Google Play Download on the App Store