Πωλείται το Range Rover του Σουλτάνου του Μπρουνέι!

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι είναι γνωστός εκτός για τα αμύθητα πλούτη του, αλλά και για την αγάπη του για τα αυτοκίνητα. Στο γκαράζ του υπάρχουν μερικά από τα πλέον πολυτελή μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Ακόμη και να μην είχαν δημιουργηθεί από τις κατασκευάστριες εταιρείες, αν ο Σουλτάνος είχε κάτι στο μυαλό του θα γινόταν. Όπως στην περίπτωση του εικονιζόμενου Range Rover, που ο Σουλτάνος το ήθελε ως λιμουζίνα για τον μικρότερο αδερφό του, πρίγκηπα Τζέφρι και το οποίο κόστισε 135.000 λίρες (156.388 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Νέο Range Rover mild hybrid 48V με 400 ίππους

Την κατασκευή του συγκεκριμένου Range Rover επιμελήθηκε η Τownley Cross Country Vehicles (γνωστή εταιρεία μετατροπών τέτοιου είδους) και χρειάστηκαν περίπου 9 μήνες για την ολοκλήρωση του project. Το αμάξωμα (βαμμένο στην απόχρωση Rolls-Royce Mason Black) έχει επιμηκυνθεί κατά 101 εκατοστά, έχουν τοποθετηθεί δυο επιπλέον πόρτες στο μέσο του αμαξώματος και η οροφή έχει «ψηλώσει» κατά 20 εκατοστά. Το εσωτερικό τώρα, όπως ήταν αναμενόμενο βρίθει πολυτέλειας. Τα καθίσματα και οι ταπετσαρίες είναι ντυμένα με κόκκινο δέρμα πολυτελείας, ενώ για την διασκέδαση των επιβαινόντων υπάρχουν δυο οθόνες, καθώς και ένα video player.

Διαβάστε επίσης: Ένα Range Rover μόνο για αστροναύτες!

Μάλιστα τον Ιούνιο του 2000, το συγκεκριμένο μοντέλο έγινε ιδιαίτερα γνωστό, μιας και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει τον παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Mike Tyson γύρω από τη Γλασκώβη, έπειτα από τον αγώνα του στο Hampden Park. Τον Ιανουάριο του 2008 κατέληξε στα χέρια ενός νέου ιδιοκτήτη στη Δανία, ο οποίος τώρα το δημοπρατεί μέσω της Silverstone Auctions, με τιμή εκκίνησης 18.000 λίρες ή 20.776 ευρώ. Αν πάντα θέλατε να βιώσετε την πολυτέλεια που θέλει ένας Σουλτάνος, ή να λέτε πως οδηγείτε το αυτοκίνητο με το οποίο πήγε κάποτε βόλτα ο Mike Tyson, αυτή είναι η ευκαιρία σας!

Get it on Google Play Download on the App Store