To νέο Ford Focus με ραντάρ για λακκούβες (+video)

Η Ford παρουσίασε το νέο της σύστημα το οποίο ανιχνεύει τις λακκούβες και μειώνει έτσι τις δυσάρεστες συνέπειες που έχουν αυτές για το αυτοκίνητό μας, τα ελαστικά του και τις ζάντες του.

Δείτε ακόμη: Το νέο Ford Focus με τεχνολογία μαχητικού αεροσκάφους (+video)

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και φυσικά στην χώρα μας, το πρόβλημα με τις λακκούβες στους δρόμους είναι έντονο. Ενδεικτικό είναι το ότι μία λακκούβα επισκευαζόταν κάθε 21 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο σε Αγγλία και Ουαλία τον περασμένο χρόνο, ενώ στη Ρώμη, μέσα στη χρονιά, η πόλη δεσμεύτηκε να επισκευάσει 50.000 λακκούβες σε ένα μήνα. Στην Κολωνία, από την άλλη αναφέρθηκαν πάνω από 6.000 λακκούβες.

Προκειμένου λοιπόν η Ford να κάνει πιο άνετες και ανέμελες τις μετακινήσεις μας, λάνσαρε την πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης λακκούβας. Το ραντάρ ανιχνεύει πότε ένας τροχός πέφτει σε λακκούβα και προσαρμόζει την ανάρτηση, ώστε ο τροχός να μην πέσει πολύ βαθιά.

Επειδή το ελαστικό και η ζάντα πέφτουν ελεγχόμενα, δεν χτυπάνε βίαια στην απέναντι πλευρά της λακκούβας. Η πίσω ανάρτηση μπορεί να αντιδρά ακόμα ταχύτερα από την εμπρός, αφού το σήμα από τον εμπρός τροχό προειδοποιεί τον πίσω, πριν φτάσει στη λακκούβα. Όλα αυτά συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα πιστεύεις πόσο κοστίζει αυτό το Ford Escort του 1976

Αξίζει να αναφέρουμε πως το σύστημα ανίχνευσης λακκούβας του νέου Ford Focus είναι ένα στοιχείο της προαιρετικής τεχνολογίας Continuously Controlled Damping, που κάθε δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί δεδομένα από την ανάρτηση, το αμάξωμα, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα φρένων και προσαρμόζει την απόκριση της ανάρτησης για βέλτιστη ποιότητα κύλισης.

Get it on Google Play Download on the App Store