Το νέο Ford Focus με τεχνολογία μαχητικού αεροσκάφους (+video)

Μια νέα τεχνολογία εφαρμόζει η Ford στο νέο Focus, η οποία εξελίχθηκε για πρώτη φορά για μαχητικά αεροσκάφη και συμβάλλει στη βελτίωση της οδήγησης. Πρόκειται για μια εξελιγμένη οθόνη Head-up display που προβάλλει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες μπροστά στα μάτια του οδηγού (π.χ. δεδομένα ταχύτητας, πλοήγησης και οδικής σήμανσης).

Δείτε ακόμη: Έτσι φτιάχνονται καθημερινά 1.400 Ford Focus (+videos)

Ωστόσο, κάποια συστήματα ενδέχεται μην υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία –όσοι φορούν πολωτικά (polarized) γυαλιά ηλίου που εξουδετερώνουν την αντανάκλαση, θα βλέπουν τις πληροφορίες θολά. Η οθόνη Head-up display της Ford εκπέμπει επίσης το είδος του φωτισμού που τα πολωτικά γυαλιά είναι σχεδιασμένα να εξαλείφουν ως αντανάκλαση. Το πρόβλημα λύνεται με ένα προσεκτικά ρυθμισμένο φίλτρο που αντανακλά το πολωτικό φως.

Ενώ τα παραδοσιακά συστήματα Ηead-up display χρησιμοποιούν κύματα φωτός παλλόμενα παράλληλα με το δρόμο, η οθόνη Head-up display του Focus ενισχύει φωτεινά κύματα που πάλλονται κάθετα στο δρόμο, ώστε η εικόνα να μπορεί να φαίνεται καθαρά μέσα από πολωτικά γυαλιά ηλίου. Η πολυανθρακική οθόνη έχει πολυστρωματική, ανακλαστική επικάλυψη που επιτρέπει στους μηχανικούς να ελέγχουν την πόλωση, το χρώμα, τη μετάδοση και την αντανάκλαση του φωτός, και να την προσαρμόζουν στις ανάγκες του συστήματος.

Δείτε ακόμη: Ταξιτζής με Ford Focus RS 350 ίππων, τρελαίνει τους πελάτες (+video)

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store