Toyota Corolla ή VW Golf; Ποιο είναι πρώτο παγκοσμίως;

 

Η μάχη ανάμεσα στα Toyota Corolla και VW Golf κρατάει χρόνια, αφού τα δύο αυτοκίνητα μετράνε δεκαετίες στις… ρόδες τους και μετά από τόσες γενιές εξακολουθούν να πουλάνε σαν τρελά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πάντοτε βρίσκονται στη λίστα με τα παγκοσμίως best seller μοντέλα. Ποιο είναι όμως το πιο καλοπουλημένο μοντέλο από τα δύο, το πρώτο τετράμηνο του 2018;

Δείτε ακόμη: Οι συμμαχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ποιος είναι με ποιον

Ο JATO έρχεται για ακόμη μία φορά μέσα από την επίσημη στατιστική υπηρεσία του να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις παγκόσμιες πωλήσεις, σε 53 συνολικά χώρες, οι οποίες καλύπτουν και το 90% της παγκόσμιας αγοράς. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του JATO η Toyota Corolla βρίσκεται πάνω από το VW Golf σε πωλήσεις, καθώς μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2018 πούλησε συνολικά 309.166 αυτοκίνητα (το νούμερο αφορά στην σεντάν έκδοση αποκλειστικά, καθώς στην Ευρώπη υπάρχει και το Auris), ακολουθούμενη από το VW Golf με 291.648 πωλήσεις.

Αυτά είναι και τα δύο πρώτα σε πωλήσεις επιβατικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, όχι όμως και τα πιο καλοπουλημένα, καθώς πάνω από αυτά τερμάτισε το Ford F-150. Tο μεγάλο pick-up της αμερικάνικης μάρκας, που χρόνια τώρα έχει καταλάβει το θρόνο των best sellers, πούλησε το πρώτο 4μηνο του 2018 συνολικά 336.599 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει απόδοση

Στην τέταρτη θέση των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως, για το πρώτο τετράμηνο του 2018 τερμάτισε το Honda Civic με 262.138 μονάδες και την πεντάδα ολοκλήρωσε το Nissan X-Trail με 260.301 μονάδες (δείτε πιο πάνω στην σχετική εικόνα την δεκάδα των πρώτων μοντέλων σε πωλήσεις παγκοσμίως για το πρώτο τετράμηνο του 2018).

Get it on Google Play Download on the App Store