VW Jetta του 1984 είναι σχεδόν ανέγγιχτο

Το μικρομεσαίο σεντάν της Volkswagen, το Jetta, ποτέ δεν έφτασε την επιτυχία του Golf στο οποίο βασιζόταν, όμως αποτελούσε ένα αξιόλογο οικογενειακό αυτοκίνητο. Σημαντικό του προσόν σε σχέση με το Golf ήταν οι μεγαλύτεροι χώροι και ειδικά το πορτ μπαγκάζ. Επίσης το γνωρίσαμε και με τις ονομασίες Bora και Vento. Τώρα στην Κίνα υπάρχει η μάρκα Jetta της VW με πιο οικονομικά προϊόντα, τα οποία έχουν σημειώσει πολύ καλές πωλήσεις.

Δείτε ακόμη: Έδωσε κομπρεσοράτη M3 για να πάρει S2000 (+video)

Το πρώτης γενιάς VW Jetta που κατασκευάστηκε μεταξύ 1979 – 1984 θα το θυμούνται οι παλαιότεροι και ως ταξί, αφού δεν ήταν λίγα αυτά τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν με το «καπέλο». Σήμερα είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο στους δρόμους και αν το πετύχει κάποιος θα είναι πολύ ταλαιπωρημένο.

Δείτε ακόμη: Μοναδικό και άψογο Audi RS2 Coupe

Όμως, το εικονιζόμενο Jetta του 1984, παρά τα 36 χρόνια του βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση, δίχως φθορές και σκουριές, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Σύμφωνα με την Muck Automobile που το πουλάει, έχει διανύσει μόνο 49.000 χλμ. Όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα κάτοχο και βρισκόταν στη Γαλλία και τα χιλιόμετρά του είναι 100% επαληθεύσιμα και από το γερμανικό TUV.

Δείτε ακόμη: Ελληνικό Mazda RX-7 με κινητήρα Skyline!

Την κίνηση αυτού του Jetta αναλαμβάνει ο 1.3 λτ. κινητήρας των 60 ίππων και 93 Nm ροπής. Το μικρομεσαίο σεντάν προ τεσσάρων δεκαετιών έχει μήκος 4,2 μ. και ζυγίζει 825 κιλά. Επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 15,4 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 147 χλμ./ώρα.

Όσο για την τιμή του, η γερμανική εμπορία ζητά το ποσό των 9.990 ευρώ.

Δείτε ακόμη: VW Jetta TDI έχει κάνει 717.000 χλμ. σε 7 χρόνια!

Get it on Google Play Download on the App Store