Ξεκινά η καταγραφή δημοτών που δεν θα πληρώνουν διόδια

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την έναρξη της ηλεκτρονικής καταγραφής των μόνιμων κατοίκων των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού για την ελεύθερη διέλευση τους από τα υπάρχοντα πλευρικά διόδια του δικτύου αυτοκινητοδρόμων των περιοχών τους.

Δείτε ακόμη: Νέα ηλεκτρονικά/δορυφορικά διόδια – Ποιοι δρόμοι θα εξαιρεθούν

Έτσι οι δημότες/μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια, καθώς προβλέπεται με το πέρας της καταγραφής, ελεύθερη διέλευση από τους 8 πλευρικούς σταθμούς διοδίων, ενώ, όπως ήδη έχει δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, θα υπάρξει πρόσθετη διαπραγμάτευση για σχετική μέριμνα και για τα μετωπικά διόδια. Σημειώνεται ότι η καταγραφή αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις προβλέψεις πιθανών πρόσθετων απαλλαγών.

Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται η ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας με αναπηρία, που επίσης πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Για τους εργαζόμενους στις περιοχές, συχνούς χρήστες, η συμφωνία προβλέπει εκπτωτικές χρεώσεις, αναλόγως τον αριθμό των διελεύσεων ανά μήνα, που φθάνουν έως και το 50%.

H ηλεκτρονική φόρμα καταγραφής των μονίμων κατοίκων στους τέσσερις δήμους, έχει ήδη αναρτηθεί στο επίσημο site του υπουργείου και μπορείτε να την βρείτε εδώ. Τα δικαιολογητικά έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι πολίτες των τεσσάρων δήμων σε ηλεκτρονική πάντα μορφή, είναι τα εξής:

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.

– Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας

– Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα μόνιμου κατοίκου

– Για τα ΑμεΑ θα πρέπει να υποβληθεί δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ

Διαβάστε επίσης: Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια της χώρα μας. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πηγή: www.yme.gr

Get it on Google Play Download on the App Store