0-200 χλμ./ώρα με το νέο Audi A1 40 TFSI (+video)

Το νέο Audi A1 είναι αναντίρρητα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια που έχει προσφέρει το Ίνγκολσταντ τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων που κατατάσσεται καλείται να ανταγωνιστεί το cult MINI. Βέβαια ένα αυτοκίνητο δεν είναι ολοκληρωμένο, αν κάτω από την εμφάνιση απουσιάζει το αντίστοιχο υπόβαθρο.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές των νέων Audi A1 και Q3 στην Ελλάδα

Κάτι που δεν απασχολεί το γερμανικό χάτσμπακ, καθότι στην έκδοση 40 TFSI διαθέτει τον 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο των 200 ίππων και 320 Nm ροπής – ίδια ακριβώς νούμερα, δηλαδή, με το VW Polo GTI. Αντίστοιχες είναι και ο ρυθμός επιτάχυνσης του Α1, όπως θα παρακολουθήσουμε, απαιτώντας 6,5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και κοντά στα 30 για να δείξει 200 χλμ./ώρα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως οι αριθμοί αυτοί είναι παρεμφερείς με τους αντίστοιχους του πρώτου Audi S3, με τον 1.8 20VT κάτω από το καπό – και με την διαφορά πως το S3 ήταν τετρακίνητο. H Αudi δηλώνει επίσημα πως το μικρότερο μοντέλο της δεν σταματά να επιταχύνει πριν τα 235 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: Renault Clio R.S. vs VW Polo GTI: Ποιο είναι πιο γρήγορο; (+video)

Η ισχύς φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S-Tronic (το γνωστό μας DSG, με άλλα λόγια), ενώ η γερμανική εταιρία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προσθέσει και το σύστημα τετρακίνησης quattro κάποια στιγμή στο μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store