Νέα, «έξυπνη» ανάρτηση αλλάζει όσα ξέραμε (+video)

Μια επαναστατική ανάρτηση πρόκειται να λανσάρει στην αγορά η ClearMotion με έδρα την Μασαχουσέτη των Ηνωμένων πολιτειών, που εξελίχθηκε από την γερμανική Bose, από την οποία αγόρασε τα δικαιώματα και σκοπεύει να την οδηγήσει στην παραγωγή.

Δείτε ακόμα:  Έρχεται η ανίχνευση αλκοόλ στον οδηγό, σε όλα τα αυτοκίνητα

Η ανάρτηση της Bose τύπου ΜακΦέρσον χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη συνδεσμολογία με μαγνήτες, μοτέρ (κινητήρες) και αισθητήρες. Όπως γνωρίζουμε τα παραδοσιακά συστήματα ανάρτησης χρησιμοποιούν ελατήρια, αμορτισέρ και βραχίονες ελέγχου τα οποία αντιδρούν ανάλογα με την επιφάνεια του δρόμου.

Σε αντίθεση με μια κλασική ανάρτηση ΜακΦέρσον αυτή της Bose θα μπορούσε να διαβάσει την επιφάνεια του δρόμου πρόωρα και να αντιδράσει αναλόγως. Έτσι, πάνω σε τραχιές επιφάνειες η αίσθηση θα είναι σαν να βρίσκεσαι σε «αιωρούμενο» χαλί, χωρίς κραδασμούς ενώ στη στροφή το αμάξι παίρνει ελάχιστη κλίση.

Η ClearMotion έχει ήδη κάνει κάποιες αλλαγές και μειώνει το μέγεθος του συστήματος της Bose έτσι ώστε να είναι αντίστοιχο η λίγο μεγαλύτερο από μία κλασική ανάρτηση ΜακΦέρσον. Πέρα από την συνεργασία με την Bose, η ClearMotion συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Bridgestone και η Qualcomm για να καταστήσει την τεχνολογία βιώσιμη προς παραγωγή και βλέπει έναν κόσμο όπου τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα θα χρησιμοποιούν αυτή την ανάρτηση, αφού θα προσφέρει περισσότερη άνεση στους επιβάτες.

Διαβάστε επίσης: Δείτε σε ποια χώρα είναι νόμιμη οδήγηση και χρήση κινητoύ

Η  εταιρία πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία θα ωφελήσει τους κατόχους των πλήρως αυτόνομων οχημάτων καθώς όπως είναι λογικό θα θελήσουν να κάνουν άλλα πράγματα, όπως να γράψουν μια εργασία ή να επικοινωνήσουν ανέμελα ενώ μετακινούνται. Δείτε στα παρακάτω video πως λειτουργεί η «έξυπνη» ανάρτηση.

Get it on Google Play Download on the App Store