Terios vs Jimny: Ποιο είναι πιο «κατσίκι»; (+video)

Πάει καιρός από τότε που είχαμε νέα από το Daihatsu Terios. Διεθνώς συνεχίζει να διατίθεται ακόμα και πλέον έχει γίνει κανονικό SUV, που φτάνει πια σχεδόν τα 4,5 μέτρα (4.435 χλστ., ο ίδιος ατμοσφαιρικός 1.5 των 104 ίππων με το τελευταίο που είδαμε στην Ελλάδα). Εδώ και χρόνια, όμως, έχει αφήσει το Suzuki Jimny μόνο του να κρατάει την σημαία των παραδοσιακών 4×4 (υπάρχει και το Lada Niva, αλλά μόνο για την Ρωσία πλέον).

Παρόλα αυτά, η πρώτη γενιά Jimny με την δεύτερη Terios κονταροχτυπήθηκαν ουκ ολίγες φορές σε γκρέμια και κροκάλες. Το Suzuki πάντα είχε το πλεονέκτημα των μικρότερων διαστάσεων και του χαμηλότερου βάρους. Το Daihatsu από ανέκαθεν ήταν η πιο οικογενειακή και πρακτική επιλογή, δίχως να υστερεί σε δυνατότητες εκτός δρόμου. Κάτι που επαληθεύει πανηγυρικά το σημερινό video, που μας έρχεται από την εξοχή του Ισραήλ.

Το Jimny φαινομενικά είναι το απόλυτο φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που διαθέτει αμιγώς χωμάτινα ελαστικά. Παρόλα αυτά, το Terios δεν δυσκολεύεται να περάσει από την ίδια απαιτητική διαδρομή, έχοντας και κανονικά ελαστικά στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store