Έτσι «πιάνεις» 483 χλμ./ώρα σε 1,6 χλμ. (+ video)

To Koenigsegg Jesko άφησε άπαντες με το στόμα σε ανάγκη γναθοχειρουργικής επέμβασης, όντας το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που φτάνει τα 300 μίλια/ώρα (482 χλμ./ώρα). Η φράση-κλειδί ασφαλώς είναι «αυτοκίνητο παραγωγής», κάτι που υποδηλώνει εργοστασιακές προδιαγραφές. Ο χώρος της βελτίωσης είναι τελείως διαφορετική υπόθεση, μακριά από τους περιορισμούς και τις αυστηρές προδιαγραφές που καλούνται να πληρούν τα εργοστασιακά μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Για παράδειγμα, ένα βελτιωμένο Ford GT των 2.500 ίππων δεν χρειάζεται να διανύσει όλη του την ζωή δίχως ανακατασκευή στον κινητήρα. Ούτε να μην σπάσει το κιβώτιο του, ή να αντέξουν τα ελαστικά του πάνω από μια βόλτα σε αυτά τα παρανοϊκά επίπεδα τελικής ταχύτητας. Και φυσικά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με κάποια νομοθεσία, όταν διαθέτει αλεξίπτωτο για να βοηθήσει στην επιβράδυνσή του από τις παρυφές των 500 χλμ./ώρα. Παρόλα αυτά, είναι street legal.

Διαβάστε επίσης: Έτσι είναι τα 420 χλμ./ώρα μέσα από την Bugatti Chiron (+video)

Που σημαίνει ότι κάποιο Jesko ή η οποιαδήποτε ανυποψίαστη Bugatti Chiron, μπορεί να βρεθούν μια μέρα αντιμέτωπη με ένα Ford GT στα χρώματα της Gulf Racing, στο οποίο ο V8 κινητήρας των 5.4 λίτρων δεν διαθέτει πλέον κομπρέσορα, αλλά 2 θεόρατα τούρμπο της Garrett και απόδοση καθαρόαιμου dragster. Στο video που ακολουθεί μπορούμε να χαζέψουμε πώς όλα τα ανωτέρω μετουσιώνονται σε κίνηση super fast forward.

https://www.youtube.com/watch?v=F94O-Qk8O7U

 

Get it on Google Play Download on the App Store