Fiat Cinquecento Ninja «λυσσάει» στις 12.000 σ.α.λ. (+video)

Το Cinquecento είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα, χαριτωμένα και αγαπημένα αυτοκίνητα πόλης της τελευταίας 25ετίας. Μινιόν διαστάσεις, οικονομικός κινητήρας, απίστευτη ευκολία στην οδήγηση: αυτό ήταν το τρίπτυχο που κέρδισε τα αγοραστικά πλήθη. Σπορ, ωστόσο, δύσκολο μπορούσε κάποιος να το αποκαλέσει. Υπήρχε το Sporting των 54 ίππων από τον FIRE των 1.1 λίτρων, όμως γενικά δεν προκαλούσε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Δείτε ακόμα: Τρομακτική Lamborghini Huracan 1.500 ίππων!

Για αυτό υπάρχουν οι «τρελοί» βελτιωτές, βέβαια, και τα μοτέρ από Kawasaki Ninja. Συγκεκριμένα από την ΖΧ-14R του 2012, μια supersport μοτοσυκλέτα που όταν παρουσιάστηκε κέρδισε το προσωνύμιο «βασιλιάς των superbikes». Καρδιά του βασιλιά ήταν ένα τετρακύλινδο σύνολο 1.441 κ.εκ. και απόδοσης 200 ίππων στις 12.000 σ.α.λ., το οποίο ήταν ικανό να στείλει την 14αρα Ninja στα 400 μέτρα από στάση σε 9,47 δλ. με ταχύτητα εξόδου 246 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα είχε μετρηθεί στα 2,6 δλ. Φανταστείτε τώρα αυτόν τον κινητήρα στο μικρό ιταλικό αυτοκίνητο, βελτιωμένο στα 250 άλογα, τοποθετημένο στο κέντρο και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Skoda Yeti με μοτέρ από Audi RS 3 κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» (+videos)

Μαζί με τις «δαιμονισμένες» επιδόσεις, το Cinquecento Ninja διαθέτει και την ανάλογη εμφάνιση να τις υποστηρίξει. Τα θεόρατα σλικ ελαστικά πίσω φροντίζουν για την όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση της δύναμης στον δρόμο, το φαρδύτερο αμάξωμα από fiberglass στεγάζει το «ιπποφορβείο», ενώ και το νέο σύστημα εξαγωγής διατυμπανίζει τις ικανότητες του μεταλλαγμένου Fiat.

Get it on Google Play Download on the App Store