Φοβερός τράκτορας 1.200 ίππων σε αγώνα ράλλυ! (+video)

Ποιος είπε ότι οι τράκτορες είναι μόνο για να τους προσαρτίζεις σε τρέιλερ και να μεταφέρουν εμπορεύματα; Οι εταιρίες που τους κατασκευάζουν σίγουρα όχι, καθώς εδώ και χρόνια υπάρχουν πρωταθλήματα με αγωνιστικά φορτηγά των οποίων η ισχύς ξεπερνά τους 1.000 ίππους και η ροπή μπορεί να φτάσει το «εξωσυμπαντικό» νούμερο των 5.000 Nm! Ένα τέτοιο «κτήνος» είναι και το σημερινό Renault T High, το οποίο όμως θα παρακολουθήσουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό τερέν από το κανονικό του πεδίο δράσης.

Δείτε ακόμα: Renault RS «βαρέων βαρών» (+video)

Τα προαναφερθέντα πρωταθλήματα διεξάγονται σε πίστες, με τα «τρελά φορτηγά» να περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα και τα φρένα τους να ψύχονται με ψεκασμό νερού, προκειμένου να αντέχουν στις υψηλότατες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την επιβράδυνση 10 τόνων. Όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, ένας εξίσου «παράφρονας» αποφάσισε να τα μεταφέρει σε ειδική ράλλυ προσφέροντάς μας ένα αλλοπρόσαλλο -αλλά καθόλα συναρπαστικό- θέαμα.

Διαβάστε επίσης: Νέο φορτηγό Toyota χωρίς ρύπους (+video)

Το συγκεκριμένο Renault διαθέτει έναν 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 13 λίτρων, με την απόδοση να βρίσκεται στους 1.200 ίππους και τα 5.100 Nm ροπής. Τώρα για ποιον λόγο ο ιδιοκτήτης του το πήγε σε στενούς και λασπωμένους δρόμους, ντριφτάροντας από στροφή σε στροφή, ουδείς γνωρίζει. Η ουσία είναι, πάντως, πως είμαστε πολύ χαρούμενοι που το έκανε και μας χάρισε τα ακόλουθα πλάνα.

https://www.facebook.com/rallyemag/videos/524079461408289/

Get it on Google Play Download on the App Store