Γκαζιάρες «κλούβες» σε τουρκικές κόντρες (+video)

Όσο κι αν προσπαθούμε να αφήνουμε αυτοκίνητα και (γεω)πολιτικά ξέχωρα, οι εξελίξεις δεν μας αφήνουν να «αγιάσουμε». Τη στιγμή λοιπόν που η Τουρκία έχει εξαπολύσει επίθεση σε συριακά εδάφη και ετοιμάζεται για πλήρη εισβολή στην ταλαίπωρη χώρα (έχοντας εξασφαλίσει και επένδυση από την VW στο μεσοδιάστημα), οι γείτονες συνάδελφοι δοκιμάζουν στην ευθεία 3 δημοφιλέστατες «κλούβες».

Δείτε ακόμα: Το Jeep Wrangler «βγάζει το λάδι» στο Skoda Kodiaq RS (+video)

Τα Mercedes Vito Tourer, Peugeot Expert Traveller και Ford Tourneo Custom τέθηκαν αντιμέτωπα, ώστε να διαπιστωθεί ποιο van μπορεί να μεταφέρει ταχύτερα τουρίστες. Το ισχυρότερο όλων είναι το Vito, που αποδίδει 190 ίππους από τον 2.1 CDI. Ακολουθεί το Peugeot, με 180 ίππους από τον γνωστό μας 2λιτρο BlueHDi, και τρίτο έρχεται το Tourneo με 170 ίππους από τον επίσης 2λιτρο EcoBlue. Η αναμέτρηση δεν περιορίζεται στα 400 μέτρα, εκτεινόμενη μέχρι το χιλιόμετρο.

Διαβάστε επίσης: Η απόλυτη κόντρα των πανίσχυρων pick-up! (+video)

Είναι χαρακτηριστικό -και αρκετά εντυπωσιακό- πως και τα τρία ξεπερνούν τα 150 χλμ./ώρα στα 1.000 μέτρα, με τα Vito και Expert να φτάνουν τα 160 χλμ./ώρα και το Ford να περνάει για λίγο την ένδειξη «150». Ποιο είναι ταχύτερο; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store