H BMW «παίζει φώτα» σε Mercedes και Porsche! (+video)

Η Alpina, ο επίσημος βελτιωτής BMW, είναι ιδιαίτερα περήφανη για τα αυτοκίνητά της. Όχι μόνο προσφέρει επιδόσεις επιπέδου μοντέλων Μ, αλλά καταφέρνει να τις συνδυάζει με έναν ομοιογενή και avantgarde χαρακτήρα, που αποστασιοποιείται από τα σκληροπυρηνικά δεδομένα των κορυφαίων μοντέλων του Μονάχου. Συν ότι εδώ δεν υπάρχει ο παραδοσιακός «κόφτης» τελικής.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η νέα BMW M8 Competition!

Η B5 Bi-Turbo είναι ο πλέον επιτυχημένος εκπρόσωπος της φίρμας από το Buchloe, με την έκδοση Touring να αποτελεί το ταχύτερο station wagon του κόσμου. Ο διτούρμπινος V8 των 4.4 λίτρων αποδίδει 610 ίππους και 800 Nm ροπής, ισχύς που καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3,7 δλ., αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συνέχεια. Μια συνέχεια που βαστάει μέχρι τα 322 χλμ./ώρα, αριθμός που χαρίζει το στέμμα της ταχύτητας στην Alpina για τα αυτοκίνητα estate. Δεν είναι το μόνο που καταφέρνει, όμως.

Πείτε ότι έχετε αγοράσει μια B5, έχετε βάλει ήρεμη μουσική και ταξιδεύετε ανέμελα στα 322 χλμ./ώρα στην Autobahn. Όσο άδεια και να είναι, κάποια στιγμή θα συναντήσετε κίνηση. Η οποία κίνηση μπορεί να έχει την μορφή της Mercedes-AMG GT R. Ή της Porsche 911 GT3 RS. Αμφότερα υπεραυτοκίνητα, με κινητήρες 585 (twinturbo V8 4.4) και 520 ίππων (ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος boxer 3.8 λίτρων) αντίστοιχα. Επίσης αμφότερα, πιο αδύναμα από την B5 Bi-Turbo. Και λιγότερο γρήγορα!

Διαβάστε επίσης: Εξωπραγματική BMW Σειρά 3 Touring της Liberty Walk!

Η κορυφαία AMG φτάνει μέχρι τα 318 χλμ./ώρα τελικής. Η δεύτερη τη τάξει 911, σταματάει ακόμα χαμηλότερα – στα 312 χλμ./ώρα. Κάτι που σημαίνει ότι τέρμα γκάζι, αν βρεθούν στον διάβα της Alpina θα πρέπει να ανάψουν δεξί φλας και να παραχωρήσουν την αριστερή λωρίδα στο βαυαρικό station wagon!

 

Get it on Google Play Download on the App Store