Mercedes-AMG GT R τα βάζει με Nissan GT-R (+video)

Η Mercedes-AMG GT R είναι από τα κορυφαία μοντέλα στη γκάμα της Mercedes και εντυπωσιάζει όχι μόνο με την εμφάνισή του αλλά και με τις επιδόσεις του. Κάτω από το καπό του έχει έναν 4.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και 700 Nm ροπής. Χάρη και στο κιβώτιο AMG Speedshift DCT 7 για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,6 δλ. ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει στα 318 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Γυναίκα με BMW X4 «μαθαίνει» το Nurburgring (+video)

Τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα δεν είναι όμως αρκετά για να τρομάξουν το Nissan GT-R, το οποίο μπορεί να έχει τα χρονάκια του πλέον, είναι όμως ο βετεράνος στις κόντρες από στάση και χάρη στην τετρακίνησή του έχει ταπεινώσει πολλά supercars. Το ιαπωνικό μοντέλο θυμίζουμε πως κάτω από το καπό του έχει έναν V6 βενζινοκινητήρα 3.8 λτ. ο οποίος αποδίδει 570 ίππους και 637 Nm ροπής. Για αυτό εξάλλου και χρειάζεται λίγο πάνω από 3,0 δλ. για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 315 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: BMW M3 κυνηγά Honda S2000 αλλά μάταια… (+video)

Αρκετά όμως με τα λόγια και τους αριθμούς… Πάμε να δούμε στην πράξη πιο από τα δύο αυτοκίνητα είναι πιο γρήγορο από στάση, σύμφωνα με την κόντρα που έγινε από το βραζιλιάνικο κανάλι στο youtube «motorgridbrasil».

Get it on Google Play Download on the App Store