Η Toyota Supra τα βάζει με…φιστίκια! (+video)

32

Έχουμε δει την νέα Toyota Supra να κάνει σχεδόν τα πάντα: να μετατρέπεται σε μπαλάκι του φλίπερ, να κινείται στο όριο από τον Fernando Alonso, να αποκτά τροπέτο της θρυλικής προγόνου. Να κοντράρεται με γιγάντιο φιστίκι, όμως, πρώτη φορά!

Δείτε ακόμα: Πάνω από 2 εκατ. πουλήθηκε η πρώτη νέα Toyota Supra!

Το ιαπωνικό sportscar βρέθηκε στην πίστα Auto Club Speedway της Καλιφόρνια, καλούμενη να αντιμετωπίσει ένα αυτοκινούμενο φιστίκι. Ο 3λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος στέλνει 340 ίππους στους πίσω τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, αλλά και το «Φιστικάμαξο» δεν είναι ανίσχυρο. Κάτω από το -κάτι που φευγαλέα μπορούμε να αποκαλέσουμε- καπό, συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό 6λιτρο V8 της GM. Λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν, αλλά ο κινητήρας LS της GM -αναλόγως χρονολογίας- αποδίδει τουλάχιστον 350 ίππους. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και στην χειρότερη, είναι ισχυρότερο από την Supra. Επίσης, βέβαια, είναι και κατά πάρα πολύ βαρύτερο (κοντά στους 6 τόνους το ολικό βάρος), ενώ η διαφορά στην αεροδυναμική απόδοση δεν χρειάζεται σήραγγα για να πιστοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ταχύτερη Toyota Supra στο Nurburgring (+video)

Το έπαθλο για τον νικητή είναι 5.000 δολάρια, διαθέσιμα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο αριστερό μπάκετ της 5ης γενιάς Supra βρίσκεται ο επαγγελματίας drifter, Fredric Aasbo, ενώ το «Nutmobile» αναλαμβάνει να μανουβράρει ο Κύριος Φιστίκης. Όσο παράδοξο κι αν είναι το συναπάντημα, οι πλαγιολισθήσεις του Νορβηγού κάνουν ορισμένα σημεία του video πραγματικά να αξίζουν.