Η Toyota Supra τα βάζει με…φιστίκια! (+video)

Έχουμε δει την νέα Toyota Supra να κάνει σχεδόν τα πάντα: να μετατρέπεται σε μπαλάκι του φλίπερ, να κινείται στο όριο από τον Fernando Alonso, να αποκτά τροπέτο της θρυλικής προγόνου. Να κοντράρεται με γιγάντιο φιστίκι, όμως, πρώτη φορά!

Δείτε ακόμα: Πάνω από 2 εκατ. πουλήθηκε η πρώτη νέα Toyota Supra!

Το ιαπωνικό sportscar βρέθηκε στην πίστα Auto Club Speedway της Καλιφόρνια, καλούμενη να αντιμετωπίσει ένα αυτοκινούμενο φιστίκι. Ο 3λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος στέλνει 340 ίππους στους πίσω τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, αλλά και το «Φιστικάμαξο» δεν είναι ανίσχυρο. Κάτω από το -κάτι που φευγαλέα μπορούμε να αποκαλέσουμε- καπό, συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό 6λιτρο V8 της GM. Λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν, αλλά ο κινητήρας LS της GM -αναλόγως χρονολογίας- αποδίδει τουλάχιστον 350 ίππους. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και στην χειρότερη, είναι ισχυρότερο από την Supra. Επίσης, βέβαια, είναι και κατά πάρα πολύ βαρύτερο (κοντά στους 6 τόνους το ολικό βάρος), ενώ η διαφορά στην αεροδυναμική απόδοση δεν χρειάζεται σήραγγα για να πιστοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ταχύτερη Toyota Supra στο Nurburgring (+video)

Το έπαθλο για τον νικητή είναι 5.000 δολάρια, διαθέσιμα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο αριστερό μπάκετ της 5ης γενιάς Supra βρίσκεται ο επαγγελματίας drifter, Fredric Aasbo, ενώ το «Nutmobile» αναλαμβάνει να μανουβράρει ο Κύριος Φιστίκης. Όσο παράδοξο κι αν είναι το συναπάντημα, οι πλαγιολισθήσεις του Νορβηγού κάνουν ορισμένα σημεία του video πραγματικά να αξίζουν.

Get it on Google Play Download on the App Store