Κόντρες 1.142 ίππων μεταξύ γερμανικών super coupe (+video)

H νέα 8αρα έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ξέρουμε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα, έχουμε δει την κορυφαία της έκδοση να φτάνει στην ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική της σε 21 δλ., ενώ δεν λείπει και η βελτιωμένη βερσιόν δια χειρός AC Schnitzer. Σε κόντρα με την ευθέως ανταγωνιστική Mercedes S-Class Coupe δεν την είχαμε παρακολουθήσει. Μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα: Κόντρες στα χιόνια μεταξύ πολυτελών SUV (+video)

Δυο Ρώσοι πήραν τα κορυφαία grand tourers από την Γερμανία και τα έθεσαν αντιμέτωπα, με φόντο τον θρόνο της ταχύτητας στην κατηγορία. Τα δυο αυτοκίνητα είναι αρκετά κοντά σε προδιαγραφές: twinturbo V8 και σύστημα τετρακίνησης είναι στάνταρ, με την M850i xDrive να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στην χωρητικότητα (4.4 έναντι 4.0 λίτρων) και την AMG S63 Coupe ένα αρκετά μεγαλύτερο στην ισχύ (612 ίπποι και 900 Nm ροπής έναντι 530 αλόγων και 750 Nm). Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο βάρος της Mercedes φέρνει τις επιδόσεις «ίσα βάρκα-ίσα νερά», με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,6 δλ. για το βαυαρικό και σε 3,5 δλ. για το κουπέ από την Στουτγκάρδη. Η τελική είναι κοινή και εξίσου δεσμευμένη από τα ηλεκτρονικά, στα κλασικά 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Μάχη ντριφτ: BMW M5 vs Mercedes-AMG E 63 S (+video)

Ποιο από τα δύο, ωστόσο, κάνει κουμάντο στην Γερμανία; H απάντηση επί της οθόνης (και στο 16.00 του video, γιατί είναι και αρκετά μεγάλο σε διάρκεια)

Get it on Google Play Download on the App Store