Κτηνώδες Ford Focus RS με 900 ίππους! (+video)

Ένα κτηνώδες Ford Focus RS έχει δημιουργήσει η βελτιωτική εταιρεία Devil Developments το οποίο παράγει 900 ίππους, με όλη αυτή τη δύναμη να περνάει μέσα από τους εμπρός τροχούς.

Η τεχνογνωσία ενός βελτιωτή δεν φαίνεται μόνο από το πόσο δυνατό μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο, αλλά και από το πώς θα καταφέρει να περάσει την ισχύ που θα βγάλει μέσα από τους κινητήριους τροχούς.

Δείτε ακόμη: 400 άλογα για το Ford Focus RS της Mountune

Φανταστείτε λοιπόν τι μελέτη και τεχνογνωσία απαιτήθηκε για την περίπτωση του Ford Focus RS που βλέπετε. Οι υποψιασμένοι θα καταλάβουν ότι κάτι δυνατό «παίζει» με αυτό το Focus, από το wastegate, που ξεπροβάλλει από το εμπρός καπό. Οι βελτιωτές λοιπόν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το ανεξέλεγκτο σπινάρισμα του κινητήριου άξονα, τοποθέτησαν έναν εξελιγμένο εγκέφαλο (Syvecs Powertrain Control ECU). Μέσω αυτού ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την παραγόμενη δύναμη από τον κινητήρα, μέσω διαφορετικών χαρτογραφήσεων.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Ford Focus RS «δικάζει» δυο BMW M3 (+video)

Επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα η τουρμπίνα να δουλεύει σε διαφορετική πίεση ανάλογα με την ταχύτητα στο κιβώτιο, κάτι που μειώνει κατά πολύ τη δύναμη στις πρώτες σχέσεις του σασμάν. Άλλες τεχνικές λεπτομέρειες δυστυχώς δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε ότι έχουν κάνει καλή δουλειά και η δύναμη που παράγει είναι τρομακτική!


Get it on Google Play Download on the App Store