Mazda MX-5 NB δεν ισιώνουν πουθενά! (+video)

To MX-5 και η Mazda εν συνόλω, επέστρεψαν στην ελληνική αγορά. Το πιο επιτυχημένο roadster στην Ιστορία, μάλιστα, έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει την σύγχρονη εμπορική μετενσάρκωση του RX-8, φέρνοντας τον κόσμο στην αντιπροσωπεία και γεμίζοντας τα ταμεία της ιαπωνικής εταιρίας. Εξάλλου, μιλάμε για ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα του Έλληνα. Και όχι μόνο.

Δείτε ακόμα: «Κολασμένο» Mazda RX-7 βασανίζει το δυναμόμετρο (+video)

Τα Miata απολαμβάνουν αγάπη παγκοσμίως, ιδιαίτερα η δεύτερη γενιά με την κωδική ονομασία NB. Μικρό, ευέλικτο, άμεσο, αρκούντως δυνατό με τον 1.800αρη των 140 (και αργότερα 146) ίππων και με μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, το MX-5 NB έχει παγιώσει την φήμη του ως ένα από τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για απολαυστικές, ορεινές διαδρομές. Κάτι που πιστοποιείται με το παραπάνω από το κάτωθι video.

Δυο φίλοι πήραν τα MX-5 τους και ξαμολήθηκαν σε ένα ονειρικό στροφιλίκι, με τις πλαγιολισθήσεις σε πρώτο πλάνο. Όπως είπαμε, η ευελιξία και η αμεσότητα του διθέσιου κάμπριο από την Χιροσίμα κάνουν τις στροφές «βούτηρο στο ψωμί του», ενώ και το μπλοκέ διαφορικό συνδράμει τα μέγιστα στην ελεγχόμενη αυτονομία του πίσω μέρους.

Διαβάστε επίσης: «Αίλουρος» το Mazda MX-5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Το σημερινό MX-5 είναι πολύ κοντά σε τεχνικά χαρακτηριστικά με το NB, έχοντας 132 ίππους από τον 1.500αρη SKYACTIV-G. Το 0-100 χλμ./ώρα είναι ταυτόσημο (8,3 έναντι 8,4 δλ.), ομοίως η τελική ταχύτητα (204 αντί 208 χλμ./ώρα), ενώ είναι ακόμα πιο μικρό (3.915 χλστ. έναντι 3.975) και κυρίως, σημαντικά πιο ελαφρύ (975 κιλά αντί 1.045). Με λίγα λόγια, η επιτυχημένη Ιστορία βρίσκεται καθ’ οδόν προς την επανάληψη!

Get it on Google Play Download on the App Store