Μπορεί το Defender των 405 PS να κερδίσει το Civic Type R; (+video)

Βλέποντας την εικόνα πιο πάνω, δεν μπορεί να μην σκεφτείς τι κάνουν αυτά τα δύο αυτοκίνητα δίπλα δίπλα… Διαβάζοντας τον τίτλο λες «αποκλείεται». Και όμως. Το Top Gear έκανε ακόμη μία ασυνήθιστη θα λέγαμε κόντρα, η οποία δεν είχε και τόσο… ξεκάθαρο νόημα αλλά και νικητή.

Δείτε ακόμη: Ferrari 488 δεν ξεφεύγει από Opel Kadett! (+video)

Μπορεί στην κοινή λογική το Honda Civic Type R να είναι στο στοιχείο του και το Land Rover Defender έξω από τα νερά του, όμως εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό Defender και αυτό βελτιώνει κάπως τα πράγματα. To βρετανικό εκτός δρόμου όχημα έχει κάτω από το καπό του έναν 5.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 405 ίππους και 515 Nm ροπής, ενώ είναι τετρακίνηκο και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Από την άλλη, το Honda Civic Type R σίγουρα είναι πιο… γνωστό για τα κατορθώματά του και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Κάτω από το καπό του κρύβει τον 2.0 λτ. Turbo VTEC βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής. Όσον αφορά στην μετάδοσή του, αυτή γίνεται στους εμπρός τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Σκληρή μάχη για αυτό το Honda Civic του 1975

Τα νούμερα φυσικά όταν πρόκειται για δύο τόσο διαφορετικά αυτοκίνητα δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, κάτι το οποίο θα κάνει το video πιο κάτω. Και αν νομίζετε πως το Honda Civic Type R είχε εύκολο έργο… τότε πατήστε το «play» γιατί το video θα σας διαψεύσει.

Get it on Google Play Download on the App Store